Hartekreet: “Mijn vriend heeft een beste vriendin” Persoonlijk - Margriet
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: “Mijn vriend heeft een beste vriendin”

verdrietigvrouw-jpg.jpg

Karin (30): “Mijn vriend heeft al heel lang een heel goede vriendin. Het is een platonische vriendschap, dat weet ik wel, maar toch zit ik ermee in mijn maag. Hij vindt het heel normaal om dagelijks met haar te sms’en en regelmatig te chatten via Facebook. Ook spreken ze vaak met z’n tweeën af om iets leuks te gaan doen, een filmavondje of een drankje in de stad.

De dagelijkse berichtjes zijn heel alledaags voor zover ik weet, van het kaliber ‘Heb je lekker geslapen?’ en ‘Wat ben je aan het doen?’. Maar op de een of andere manier vind ik die berichtjes juist vrij intiem en steekt dat me. Met mijn vrienden en vriendinnen heb ik nooit zulke gesprekken, die kleine dingetjes bespreek ik eigenlijk alleen maar met hem. Ik vind het bij een relatie horen.

Ik vind het niet fijn dat hij zo close met haar is en alles met haar deelt. Ik ben er voor mezelf niet uit of een vriendschap tussen een man en een vrouw mogelijk is. Hij weet dat ik er problemen mee heb, maar vindt dat hij niets fout doet en daarom verandert hij niets aan zijn gedrag. Ik wil hem die vriendschap natuurlijk ook weer niet ontnemen, maar voel me er gewoon niet prettig bij. Misschien zelfs wel een beetje bedreigd. Stel ik me aan?”

Heb je een geheim? Zit je met een dilemma of heb je iets meegemaakt waar je je voor schaamt? Je kunt anoniem je hart luchten. Mail je ‘Hartekreet’ naar webmaster@margriet.nl en wie weet plaatsen we jouw verhaal in het blad en op de website!

Ook interessant