Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn vriend en zoon kunnen niet met elkaar overweg’

hartekreet11-jpg.jpg

Elly (48): “Zal ik maar meteen met de deur in huis vallen? Ik heb een probleem: mijn zoon en nieuwe vriend kunnen niet met elkaar door één deur. Het is nu zelfs zo erg, dat mijn relatie met zowel mijn zoon als mijn vriend op springen staat.

Al bijna vijftien jaar geleden ben ik gescheiden van de vader van mijn kinderen. Hij ging al een aantal jaar vreemd en verwekte een kind bij een andere vrouw. Toen ik erachter kwam, koos hij voor haar en hun pasgeboren zoontje. Naar zijn drie kinderen die hij met mij heeft, kijkt hij al jaren niet meer om. Door de nare scheiding verloor ik mijn vertrouwen in mannen.

Kort na de scheiding had ik geen behoefte aan het gezelschap van een man. Ik bracht veel tijd door met vriendinnen en mijn gezin en begon pas na vijf jaar weer voorzichtig met daten. De kinderen waren toen al wat ouder en ik dacht dat het wel kon. Niets bleek minder waar, vooral mijn oudste dochter en mijn zoon hadden moeite met accepteren dat ik op zoek ging naar een nieuwe man. Ik vond het moeilijk om ermee om te gaan, wilde geen ruzie in huis en besloot het daten nog even te laten voor wat het was.

Nu mijn kinderen volwassen zijn en mijn twee dochters niet meer thuis wonen, begon de eenzaamheid op te spelen. Ik begon stiekem weer met daten en ontmoette mijn huidige vriend, al snel bleek dat we elkaar wel zagen zitten. We begonnen voorzichtig een relatie en ik organiseerde een dinertje met hem en mijn kinderen bij mij thuis. Mijn zoon heeft al jaren gedragsproblemen  en liet meteen merken dat mijn vriend niet welkom was. Er hing een gespannen sfeer, maar het schrok hem gelukkig niet af.

We zijn nu twee jaar verder en eigenlijk kan het zo niet langer. Mijn vriend en mijn zoon kunnen niet met elkaar overweg en ik durf mijn zoon niet aan te spreken op zijn gedrag, omdat ik de ruzies zo veel mogelijk uit de weg wil gaan. Mijn vriend neemt het mij kwalijk dat ik mijn zoon niet harder aanpak en mijn zoon verwijt mij dat ik ‘die vervelende man’ toelaat in ons huis.”

Je kunt hieronder een reactie voor Elly achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

 

Ook interessant