Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn vriend is (en blijft?) getrouwd’

margriet-hartekreet.jpg

Amy (28): “Ik heb sinds een jaar een heerlijke relatie met een oudere man. Hij is 40 jaar, maar daar merk je eigenlijk niets van. Afgegaan op zijn uiterlijk én innerlijk zou je hem zo begin dertig schatten. Dat is dan ook één van de redenen dat ik toendertijd als een blok voor hem ben gevallen.

Er is alleen één probleem: hij is gMargriet-hartekreet2.jpgetrouwd. Ja, ik weet het, dat is verschrikkelijk en ik zou er eigenlijk mee moeten ophouden. Voor mijn eigen bestwil en dat van zijn vrouw. Maar ik kan het niet, ik hou inmiddels zielsveel van hem en wil met hem verder.

Zo denkt hij ook over mij, zegt hij. Zijn vrouw en hij hebben veel problemen, mede door het feit dat zij geen kinderen kan krijgen. Hij wil ze wel dolgraag, maar met haar zal dat nooit gebeuren. Hij vindt dat moeilijk te verkroppen en daardoor vluchtte hij in eerste instantie in onze fling. Die is echter uitgegroeid tot een volwaardige relatie en we kunnen elkaar maar niet loslaten.

Regelmatig zegt hij dat hij het zijn vrouw nu écht gaat vertellen. Dat hij klaar is met de leugens en het bedrog, dat hij haar én mij geen verdriet wil doen. Dat hij iets wil opbouwen met mij. Maar steeds krijgt hij het benauwd als hij denkt aan alle veranderingen en rompslomp die die bekentenis met zich mee zullen brengen.

Ik weet niet hoe lang ik dit nog volhou. Ik hou van hem, super veel, maar ik moet ook aan mezelf denken. Is het misschien beter om bij hem weg te gaan? Ik zou kapot gaan van verdriet, maar als dat het beste is? Ik heb inmiddels ook een leeftijd bereikt waarop ik nadenk over mijn toekomst. Kan hij mij die wel geven?”

Je kunt hieronder een reactie voor Amy achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant