Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn trouwe viervoeter is overleden’

margriet-hartekreet2-jpg.jpg

hondoverleden.jpgNel (58): “Ik weet dat velen mij voor gek verklaren, maar dat kan me niet schelen. Ik ben kapot van verdriet omdat twee weken geleden mijn zo geliefde hond is overleden. Ik en mijn man hadden Tibo al 15 jaar en ik was enorm aan hem gehecht.

Ik heb in mijn leven tot nu toe al best het een en ander meegemaakt. Sterfgevallen in de familie, problemen op mijn werk, een fikse huwelijkscrisis. Al die tijd was Tibo mijn steun en toeverlaat. Ik ging er dagelijks met hem op uit, we wandelden urenlang. Thuis was ie ook niet bij mij weg te slaan. Natuurlijk was mijn man ook gek op hem, maar Tibo was eigenlijk echt van mij. We hebben hem in eerste instantie in huis genomen omdat ik zo graag een hondje wilde.

Helaas werd hij op een gegeven moment oud. En uiteindelijk ook ziek. Hij was niet meer te helpen en in overleg met onze vertrouwde dierenarts hebben we besloten hem in te laten slapen. Het was de moeilijkste beslissing die ik ooit heb genomen, maar ik wist dat het het beste voor Tibo was.

De eerste nachten heb ik amper geslapen. Het huis is zo ontzettend leeg zonder mijn lieve hond. Nu gaat slapen al iets beter, maar mis ik hem overdag nog steeds verschrikkelijk. Ik ben echt een maatje kwijt. Mensen zonder huisdier kunnen zich dat misschien niet voorstellen, maar ik ben echt in de rouw en ik weet nu al dat het erg lang gaat duren voor ik hier overheen ben. Misschien lukt het me wel nooit helemaal.

Mijn man weet niet zo goed wat hij met mij aan moet. Hij is ook verdrietig, maar niet zo erg als ik. Hij pakt zijn leven gewoon weer op. Ik kan simpelweg niet aarden. Gelukkig heb ik een parttime baan, zodat ik wel de deur uit moet en contact maak met de buitenwereld, maar het liefst zou ik de hele dag binnen blijven. Ik weet niet hoe ik dit verlies draaglijker kan maken.”

Je kunt hieronder een reactie voor Nel achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant