Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn tiener kleedt zich ordinair’

hartekreet25-jpg.jpg

Thea (45): “Vroeger vond ik het altijd leuk om met mijn dochter, die nu 16 jaar is, te gaan shoppen. Uren konden we door de stad struinen op zoek naar mooie outfits, vooral voor haar. Ik vond het heerlijk om haar aan te kleden en zij vond het leuk om samen met mij als meiden onder elkaar te shoppen.

Onze smaak kwam ook aardig overeen. Soms vond zij een kledingstuk helemaal geweldig en ik niet, of andersom. Maar over het algemeen kwamen we er altijd wel uit en vond ik dat ze er prachtig uitzag. Ik was oprecht trots als ik naar haar keek.

De laatste jaren is haar kledingsmaak echter drastisch veranderd. Ik vind het, om het maar zo te zeggen, ordinair hoe ze er tegenwoordig bij loopt. Inmiddels krijgt ze kleedgeld en heeft ze zelf een bijbaantje om uit eigen zak kleding te kunnen betalen, dus heb ik geen invloed meer op wat ze uit de rekken trekt.

Natuurlijk zeg ik er regelmatig wat van, maar dan snauwt ze me af en zegt ze dat ik er geen verstand van heb. Blijkbaar is het tegenwoordig ‘in’ dat jonge meiden zich zo uitdagend kleden. Ik maak me echter zorgen. Niet alleen ik, maar ook jongens van die leeftijd of natuurlijk nog ouder zien hoe sexy mijn dochter eruit ziet. En ik vind 16 jaar nog echt veel te jong om haar helemaal los te laten. Hoe zorg ik ervoor dat ik toch wat meer invloed op haar heb qua kledingstijl?”

Je kunt hieronder een reactie voor Thea achterlaten. Moet jou ook iets van het hart? Mail je verhaal naar webmaster@margriet.nl met als onderwerp ‘Hartekreet’ en wie weet wordt het zowel in het blad als op de site geplaatst.

Ook interessant