Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn schoonvader is handtastelijk’

hartekreet41-jpg.jpg

Femke (30): “Ik heb sinds een paar maanden een nieuwe relatie. Ik ben ruim drie jaar vrijgezel geweest en was echt toe aan een nieuwe leuke man in mijn leven. Gelukkig vond ik die in mijn huidige vriend! We kennen elkaar dus nog niet zo heel lang, maar het ziet er veelbelovend uit. Hij maakt me tot nu toe in ieder geval heel erg gelukkig.

Een maand geleden ontmoette ik zijn ouders voor het eerst. Op het eerste gezicht hele lieve mensen, vooral zijn moeder. Ze was oprecht geïnteresseerd en kletste me de oren van het hoofd. Hartstikke gezellig! Zijn vader was afstandelijker en rustiger, maar ook daar leek niets mis mee.

Ik zeg bewust ‘leek’, want ik ken hem nu iets beter. En dat bevalt me helemaal niet. Hij zit constant aan me. Heel schokkend is het niet, maar ik hou er gewoon niet van als mensen me zomaar aanraken. Een arm om mijn schouders, een iets te lange knuffel, een hand op mijn rug die iets te laag gaat, een kneepje in mijn hand, net iets te lang oogcontact en hier en daar een knipoog… Brrr. Ik krijg er de kriebels van.

Ik weet niet of hij altijd zo is tegen vrouwen of alleen tegen mij, daarvoor ken ik hem nog niet goed genoeg. Ik wil het ook niet aankaarten bij mijn vriend, misschien overdrijf ik wel enorm en vindt hij het belachelijk dat ik dat over zijn vader durf te zeggen. Ik heb geen zin in ongemakkelijke situaties, ik voel me juist zo fijn bij mijn vriend en wil niet dat de relatie met zijn ouders roet in het eten zou gooien.”

Je kunt hieronder een reactie voor Femke achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant