Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn schoonmoeder zit me op de huid’

hartekreet12-jpg.jpg

Anja (32): “Drie weken geleden ben ik bevallen van mijn eerste kindje. Alles ging gelukkig goed, mijn baby is kerngezond en ik ben zelf ook redelijk snel hersteld. Mijn man en ik zitten op een roze wolk en kunnen er niet over uit hoe blij we met ons hummeltje zijn. Toch moet me wat van het hart: mijn schoonmoeder is niet bij ons kindje weg te slaan en dat begint nu toch echt op mijn zenuwen te werken.

Natuurlijk is het logisch dat ze blij is met ons kindje. Het is haar eerste kleinkind en ze wil alles van dichtbij meemaken. Ze is er elke dag, en dan niet een uurtje, maar ook echt de halve dag. Ik heb gewoon amper privacy meer en bovendien bemoeit ze zich met alles.

De eerste week was de kraamhulp er nog, die zorgde ervoor dat ik genoeg rust kreeg en wist mijn schoonmoeder er op subtiele wijze van te overtuigen dat ze na een klein bezoekje toch maar weer beter naar huis kon gaan. Ook omdat er natuurlijk nog andere visite langs wilde komen en dat toch vrij belastend is voor een kersvers gezin.

Nu staat echter niets haar meer in de weg om zich volledig op ons kindje te storten. Ik weet dat ze het goed bedoelt, dat ze het alleen uit liefde doet, maar het neigt naar bemoeizucht en ik word er gek van. Ik wil mijn huis, man en kind weer voor mezelf. Ik weet alleen niet hoe ik haar dat op een normale manier duidelijk moet maken. Ik zou het verschrikkelijk vinden als de, normaal erg goede band, kapot gaat omdat zij het verkeerd opvat.”

Je kunt hieronder een reactie voor Anja achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

 

Ook interessant