Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: “Mijn partner kan zijn kinderen niet loslaten”

1205353_41542847.jpg

Els (57): “Sinds een paar jaar heb ik een relatie met een man die een tijd geleden zijn eerste vrouw heeft verloren. Uit het huwelijk met haar heeft hij drie kinderen, die inmiddels allemaal volwassen zijn. Het probleem is dat hij ze niet als dusdanig kan zien en nog heel erg aan ze hangt. Hij kan ze maar niet loslaten.

Omdat hij zelf weinig (eigenlijk geen) vrienden heeft, beschouwt hij zijn kinderen als zijn vrienden. Ik vind dit geen gezonde relatie. Hij betrekt ze bij werkelijk alles. Elke beslissing die hij neemt, moet uitgebreid met ze besproken worden. Mijn mening telt daarbij veel minder zwaar dan die van hen. Ze komen heel vaak bij hem over de vloer en blijven dan tot laat hangen, zodat wij nog heel weinig quality time samen hebben.

Nu klinkt het alsof ik jaloers ben op de aandacht die zijn kinderen van hun eigen vader krijgen, maar zo zit het niet helemaal. Een bijkomende complicatie is namelijk dat die drie mij niet zo mogen. Tenminste, zo lijkt het. Ik word nergens bij betrokken, wordt nooit door ze aangesproken, ze tonen geen interesse. Altijd als ik moeite probeer te doen, wordt dat genegeerd of direct afgekapt.

Aan de ene kant vind ik het mooi dat mijn partner zo’n familieman is en ik snap ook dat zij heel hecht zijn, nu hun moeder er niet meer is. Maar feit is dan mijn man te veel in het verleden blijft hangen. Dat blijkt ook uit zijn oude, oncomfortabele huis vol foto’s van vroeger, waarop ook zijn overleden vrouw vaak staat. Zelfs in de slaapkamer! Hij belemmert zichzelf en mij om samen iets nieuws op te bouwen en verder te gaan met het leven. Ik vind het moeilijk om hiermee om te gaan.”

Moet jou ook iets van het hart? Mail je verhaal naar webmaster@margriet.nl met als onderwerp ‘Hartekreet’ en wie weet wordt het zowel in het blad als op de site geplaatst.

Ook interessant