Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: “Mijn moeder heeft een jongere vriend”

schrijven1-jpg.jpg

Liza (27): “Vier jaar geleden zijn mijn ouders gescheiden. Ik zag ook wel dat het al jaren niet goed ging tussen die twee, en had daar zelf als enig kind ook veel last van, dus stond ik achter hun beslissing. Hoe moeilijk het ook is om te beseffen dat je vader en moeder, die jou uit liefde hebben gemaakt, niet meer gelukkig worden van elkaar.

Het draaide uit op een vechtscheiding, ze verweten elkaar van alles en maakten elkaar intens verdrietig. Ik vond het vreselijk om te zien. Mijn moeder ging tijdelijk bij een kennis wonen, tot ze een eigen huisje vond. Mijn vader bleef achter bij mij, ik woon nog thuis. Tot op de dag van vandaag hebben mijn ouders een hekel aan elkaar. En ik zit ertussen.

Op een gegeven moment merkte ik dat mijn moeder zich anders ging gedragen. Ze werd vrolijker, ondernam meer, zag er gelukkiger uit. Hoewel het me lastig leek om haar met een andere man dan mijn vader te zien, gunde ik haar nieuw geluk na alle drama van de scheiding. Toen ze vertelde opnieuw verliefd te zijn geworden, was ik dan ook de eerste die haar vertelde hoe blij ik voor haar was.

Tot ik hem ontmoette. De nieuwe vriend van mijn moeder (52) is namelijk maar twee jaar ouder dan ik. De beste man is 29 jaar. Mijn moeder vist in mijn vijver, bij wijze van spreken. Ik zou nooit op hem vallen, maar het is gewoon een raar idee dat mijn moeder een relatie heeft met een jongen die mijn vriend had kunnen zijn, qua leeftijd. En bovendien: haar zoon.

Ik vind het moeilijk om ze samen te zien, vind het zelfs een beetje viezig. Als ik het vanuit zijn perspectief bekijk, denk ik: waarom zou je in godsnaam op een oudere vrouw vallen als je ook meiden van je eigen leeftijd kunt krijgen? Ik wil hen niet veroordelen, maar merk dat ik dat toch doe. Ook vanuit hun omgeving krijgen mijn moeder en haar vriend veel kritiek.

Vooral voor mijn moeder vind ik het eigenlijk oneerlijk dat ik het moeilijk vind haar nieuwe geluk te accepteren. Als die twee gaan trouwen, en die plannen zijn er inmiddels, wordt hij mijn stiefvader. Zo kan ik hem echter echt niet zien. Ik kom weinig bij hen thuis, omdat ik me daar niet prettig bij voel. Ik zie mijn moeder dus ook steeds minder vaak.

Hoe kan ik me neerleggen bij mijn moeders nieuwe liefdesgeluk? En hoe kan ik de band met haar goed houden?”

Moet jou ook iets van het hart? Mail je verhaal naar webmaster@margriet.nl met als onderwerp ‘Hartekreet’ en wie weet wordt het zowel in het blad als op de site geplaatst.

Ook interessant