Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

“Hartekreet: “Mijn man liet ons in de steek”

peinzen-jpg.jpg

Annewil: “Kennen jullie het verhaal van die man die een pakje sigaretten ging halen? Nou, ik ook. En hij kwam dus inderdaad niet meer terug.

Nooit hadden wij, mijn twee kinderen en ik, kunnen vermoeden dat hun vader en mijn man dit zou kunnen doen. Drie dagen voor mijn 50e verjaardag heeft hij ons verlaten. Twee dagen daarvoor had hij mij verteld dat hij niet meer van mij hield. Hij is zomaar weggegaan, zonder met zijn kinderen te praten.

Het is vijf jaar geleden dat dit gebeurde, mijn zoon was toen 20 jaar en mijn dochter 16, volop in de puberteit. Bij het verlaten van het huis heeft hij de verantwoordelijkheid voor de kinderen, die je vanaf de geboorte aan gaat, volledig op mij afgeschoven. Uiteraard heb ik dit met liefde gedaan, maar makkelijk was het niet.

Zes dagen na zijn vertrek kreeg hij de sleutel van zijn nieuwe woning en ging hij samenwonen met een andere vrouw. Hij was niet verliefd, beweerde hij eerder nog. Er was geen ander, maar hij had wel iemand ontmoet met wie hij heel goed kon praten, zei hij. Dat bleek dus toch meer dan alleen een maatje te zijn.

Zelf heb ik nooit iets gemerkt van zijn gevoelens voor die ander. Doordat hij diverse depressies heeft gehad in de bijna 29 jaar dat wij samen waren, maakte ik me regelmatig zorgen om zijn gezondheid. Hij sliep niet meer, was moeilijk aanspreekbaar en in zichzelf gekeerd. Nu blijkt dus dat dat ook een andere reden had. Hij heeft mij bedrogen en om de tuin geleid.

We hebben hem nooit meer gezien. Hij heeft niets, maar dan ook echt niets met ons te maken. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat hij zijn alimentatie keurig betaalt. Maar daar houdt het mee op. Hij heeft zijn gezin en iedereen die ooit deel uitmaakte van zijn leven achter zich gelaten. Mijn kinderen hebben mij er doorheen gesleept. Ze zeggen me dat hij het niet waard is: het is zo klaar als een klontje dat hij een enorme loser is. Toch doet het me ook zeer dat zij op die manier over hun vader denken. Maar ja, dat heeft hij zelf veroorzaakt.

Ik vind het vooral onbegrijpelijk dat hij zijn eigen kinderen op deze manier heeft kunnen behandelen. Dat zou wat mij betreft strafbaar moeten zijn. Ze zullen hun hele leven last hebben van de emotionele gevolgen. We hebben het nooit af kunnen sluiten, veel vragen houden mij nog dag en nacht bezig. Hij heeft ons doodverklaard en dat doet nog steeds zo’n pijn.”

Moet jou ook iets van het hart? Mail je verhaal naar webmaster@margriet.nl met als onderwerp ‘Hartekreet’ en wie weet wordt het zowel in het blad als op de site geplaatst.

Ook interessant