Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn man is zijn baan kwijt’

hartekreet47-jpg.jpg

Renée (37): ‘Ik begreep helemaal niets van de crisis die ons land nu al jaren in z’n greep heeft. Vooral omdat ik en mijn gezin er maar weinig van meekregen. We gingen er niet minder vaak door op vakantie en aten nog steeds een dikbelegde boterham.

Helaas is dat nu verleden tijd en ervaren wij nu ook wat het is om op de centen te moeten letten. Mijn man is een paar maanden geleden zijn baan bij een grote bank kwijtgeraakt, samen met tientallen andere collega’s. Hoewel hij een schat aan ervaring heeft, lukt het hem niet om ergens anders aan de slag te gaan. Hij is te oud, of waarschijnlijk gewoon te duur. Steeds krijgt hij te horen dat een andere kandidaat ‘beter past’.

Met twee schoolgaande kinderen, een flinke hypotheek en mijn parttime administratieve baantje is het niet makkelijk om rond te komen. In de betere tijden hebben we gelukkig altijd goed gespaard, dus we kunnen nog wel eventjes vooruit, maar ik krijg het langzaam maar zeker toch benauwd. Mijn man is bereid om heel ander werk te doen dan voorheen of werk onder zijn niveau aan te pakken, maar zelfs dat lukt niet.

Inmiddels wordt hij er zelf ook behoorlijk moedeloos van. Ik merk dat hij zich schuldig voelt dat hij zijn ‘taak’ als kostwinner niet goed kan vervullen momenteel. Ik verwijt hem uiteraard niets, maar zijn ego lijkt aangetast en ik moet steeds meer moeite doen om hem op te beuren. Normaal lukt me dat wel, maar het begint mij ook steeds meer op te breken. Ik kan niet sterk zijn voor het hele gezin!”

Je kunt hieronder een reactie voor Renée achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant