null Beeld

Hartekreet: ‘Mijn man gaat vreemd en ik weet het’

null Beeld

Sara (37): “Eind vorig jaar was ik met onze twee dochtertjes naar de stad gegaan om nieuwe kleren voor hen te kopen. Mijn man was dat weekend op zakenreis en het was plotseling mooi weer, dus ik greep mijn kans om even lekker te winkelen. We hadden een erg gezellige dag en we besloten om wat te drinken in een café.

Toen we eenmaal aan een tafeltje zaten, zag ik verderop in het restaurant een man zitten die erg veel op mijn man leek. Maar dat kon natuurlijk niet, omdat hij in het buitenland zat. Bovendien was de man innig verstrengeld met een knappe brunette. Ik kon het toch niet laten om te blijven kijken, omdat ik mijn man wel een beetje miste.

Op een gegeven moment draaide hij zich om, om de ober te roepen. Toen kreeg ik de schrik van mijn leven. Het was namelijk wél mijn man die aan een andere vrouw zat. Ik heb meteen alle winkeltassen opgepakt en ben met mijn dochters naar huis gegaan. Terwijl zij gezellig op de achterbank zaten te praten, voelde ik me kwaad en verdrietig.

Die nacht deed ik geen oog dicht. Mijn man zou pas twee dagen later thuis komen. Ik maakte mezelf steeds kwader en had al bijna mijn spullen gepakt. Maar ik kon het mijn dochters niet aan doen. Eigenlijk was ik ook juist blij om hem weer te zien. Ik had hem erg gemist en hij zei dat hij mij ook had gemist. Ik geloofde hem en dat wat ik in de stad had gezien, leek niet meer realistisch.

Maar hij gaat nu steeds vaker op zakenreisjes en wanneer hij bijvoorbeeld een pak melk gaat halen, blijft hij langer weg dan noodzakelijk is. Daardoor dacht ik steeds vaker aan het voorval in de stad. Op een keer heb ik midden in de nacht zijn mobiel gepakt. In zijn inbox kwam maar één naam voor en alle berichtjes waren flirterig, sommige nog erger dan dat. De sms’jes waren het bewijs van een affaire.

Toch blijf ik bij hem. Het waait vast wel weer over, want hij zegt nog steeds dat hij van mij houdt. Daarom doe ik alsof ik van niets weet. Hoe moeilijk ik het soms ook heb, ik houd te veel van hem om hem los te laten.”

Je kunt hieronder een reactie voor Sara achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden