Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn dochter wil haar agressieve vriend terug’

als-2.png

Marian (56): “Mijn dochter van 30 jaar heeft een heftige relatie achter de rug. Bijna drie jaar is ze samen geweest met een man die haar niet goed behandelde. In het begin was alles koek en ei, ze waren smoorverliefd. Ze dacht dat ze de ware had gevonden, dat straalden ze samen ook uit. Niets stond een gelukkige toekomst in de weg.

als-2

Toen het echter slecht ging op zijn werk, kwam de ware aard van de man in kwestie naar boven. Hij begon zijn frustraties op mijn dochter af te reageren. Eerst alleen verbaal, ze hadden steeds vaker ruzie. Dan maakten ze elkaar voor vanalles en nogwat uit en werd er met de deuren gesmeten. Achteraf hadden ze altijd spijt, vooral hij, maar binnen de kortste keren was het toch weer raak.

 

Later begon hij ook fysiek geweld te gebruiken. De eerste keer dat hij haar een klap in haar gezicht gaf tijdens een ruzie, is ze huilend naar mijn man en mij gekomen. Wij vonden dat ze hem direct moest verlaten, want welke man slaat nou zijn eigen vriendin?! Mannen die vrouwen slaan, daar moeten wij niets van hebben. Voorzichtig hebben we haar dat advies proberen te geven, maar ze nam het niet van ons aan. Kennelijk maakt liefde toch echt blind.

 

Het ging echter van kwaad tot erger. Steeds vaker sloeg hij haar, soms zat ze helemaal onder de blauwe plekken. Mijn man en ik konden het echt niet meer aanzien, we hebben haar gesmeekt bij hem weg te gaan en weer tijdelijk thuis te komen wonen. We wilden haar zo graag in bescherming nemen.

 

Uiteindelijk zag ze gelukkig zelf ook in dat het zo niet langer ging. Ze heeft al haar moed bij elkaar geraapt en hem verteld dat ze niet met hem verder wilde. Natuurlijk huilde hij tranen met tuiten, betuigde hij spijt en beloofde hij aan zichzelf te gaan werken. Ik zou zeggen: te laat. Maar helaas is mijn dochter gevoelig voor dit soort praatjes.

 

Inmiddels woont ze inderdaad bij ons, maar ziet ze haar ex nog af en toe. Ze overweegt soms zelfs weer naar hem terug te gaan, omdat ze hem zo mist. Hij heeft (nog) geen professionele hulp ingeschakeld, maar zegt wel dat hij een beter mens is geworden. Ik geloof er niks van. Hoe bescherm ik mijn dochter tegen hem en zichzelf?”

 

Je kunt hieronder een reactie voor Marian achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

 

Ook interessant