Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: “Mijn dochter nam stiekem een tatoeage”

hartekreet40-jpg.jpg

996123_model_1_silhouetteJanneke (51): “Net als veel moeders en dochters had ik altijd een erg goede band met mijn ‘kleine’ meid. We waren altijd erg open tegen elkaar en ze vertelde me in principe alles. Maar sinds ze samenwoont met haar huidige vriend is het contact en de verhouding veranderd. Het is nog steeds erg gezellig als we samen praten, maar ze vertelt me niet alles meer.

Het begon al dat ze net een maandje uit huis was. We zagen elkaar niet meer dagelijks en spraken elkaar dan ook een stuk minder. Ze deelde steeds meer met vriendinnen en haar vriend, in plaats van met mij. Niks mis mee, maar als ze belangrijke keuzes liever met anderen bespreekt dan met haar bloedeigen moeder, heb ik het daar toch wel moeilijk mee. Zo besloot ze om een tatoeage te nemen. Ik hoorde het helaas niet van haar zelf, maar van een familielid die wel al op de hoogte was van haar actie. Zelf ben ik totaal geen voorstander van tatoeages, dus ik probeerde haar natuurlijk meteen van het idee af te brengen. Een slecht idee, want tja, ik moet toch de beslissingen van mijn volwassen dochter accepteren. Of ik het nu leuk vind of niet. Dat was ook precies de reden dat ze me het niet verteld heeft, zei ze.

De tatoeage kwam er, tot groot ongenoegen van mij. Maargoed, ik accepteer het, ondanks dat ik er niet achtersta. En zoals ik vreesde bleef het niet bij één. Over de tweede tatoeage werd ik gelukkig wel persoonlijk ingelicht. Ondanks dat het pas een week van tevoren was, was ik blij dat ze me het zelf vertelde en het niet via via te horen kreeg.

Na die tweede tatoeage heb ik wel duidelijk gezegd dat ze nu echt moest stoppen. Ik heb zo mijn best op haar gedaan. Zo mooi en puur als ze van nature was, zo krijg ik haar niet meer terug. Gelukkig zitten de tatoeages op verhullende plekken, maar toch.. Ze hield altijd in het midden of er nog meer plaatjes bijkwamen.

En nu heeft ze het toch weer gedaan! Ze heeft me van tevoren niks verteld. Waarschijnlijk was ze bang dat ik erg boos zou worden en zou proberen haar er van te weerhouden. Nou echt wel dat ik dat gedaan zou hebben! De tatoeage neemt bijna haar hele schouderblad in beslag! En hij is nog niet eens af zegt ze. Ik vind het zo zonde dat mijn mooie meisje zichzelf dit aandoet. Stiekem geef ik haar vriend de schuld hiervan. Hij had al verschillende tatoeages en zonder hem zou ze het echt niet gedaan hebben! Of het zou beperkt blijven tot wat kleinere plaatjes..

Dat ze het niet verteld heeft vind ik tot daar aan toe, maar dat ze het via social netwerksites wel met de rest van de wereld deelde, steekt mij het meest. Voor mijn gevoel vindt ze de hele wereld belangrijker dan haar eigen moeder. Zelfs verschillende nichtjes en neefjes wisten het al veel eerder dan ik. Het doet me pijn dat ze zulke informatie niet met mij wil delen.

Is het zo gek dat ik heftig reageer op zulke keuzes?”

Ook interessant