Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Mijn dochter heeft haar eerste vriendje’

hartekreet28-jpg.jpg

Evelien (39): “Ik heb een dochter van 14 jaar. Sinds kort heeft ze een vriendje die een jaar ouder is dan zij. Ze heeft hem leren kennen op de middelbare school waar ze allebei op zitten. Ze zijn elkaars eerste relatie en allebei nog zo groen als gras.

Ze hebben nu een paar maanden verkering en zijn nu op het punt aangekomen dat ze bij elkaar willen blijven slapen. Soms hebben ze sleep-overs met een hele groep vrienden en dat vind ik geen probleem, maar met z’n tweetjes in één bed… daar ben ik nog niet zo blij mee.

Noem me ouderwets, maar ik vind mijn dochter daar nog te jong voor. Tijden zijn veranderd, dat weet ik heus wel, maar ik wil mijn dochter zo lang mogelijk beschermen. Ik vind het super leuk dat ze verkering hebben hoor, ik geniet vanaf de zijlijn mee met hun verliefdheid en het bijbehorende gefriemel. Ik vind het super schattig en gun haar die liefde ook. Ik weet namelijk nog precies hoe heerlijk ik dat vroeger zelf vond.

Mijn dochter snapt niet wat mijn punt is. We hebben een goede band, praten over veel dingen, ze is open tegen me. Ze zal, als er iets gebeurt op seksgebied, het ook niet voor me verzwijgen. Maar ik wil het gewoon nog niet hebben. Alleen heb ik moeite om dit goed te beargumenteren, het is ook gewoon een gevoel dat ik heb dat voor haar moeilijk te begrijpen is. Ze is mijn oudste, we hebben nog een jongere dochter, dus dat is voor haar ook een vervelende positie. Ik moet alles nog uitvinden: mijn gevoelens en hoe ik dat het beste aanpak, zonder onze band te verstoren.

Ik heb haar goed voorgelicht en een tijdje geleden al een lading condooms gegeven. Ze vond dit zelf voorbarig, maar ik wilde toch het zekere voor het onzekere nemen. Ik merk alleen toch dat ik nog bepaalde principes heb die ik niet zomaar overboord wil gooien. Wat is nu wijsheid?”

Je kunt hieronder een reactie voor Evelien achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant