Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Ik vind mijn ene kind leuker dan het andere’

margriet-hartekreet3-jpg.jpg

Marit (40): “Voor mij is het een enorm taboe en daarom praat ik er nooit over, maar ik vind mijn ene kind leuker dan het andere. Mijn zoon van 12 en dochter van 10 zijn zo totaal verschillend. Natuurlijk hou ik van hen allebei, maar met mijn zoon ‘heb ik gewoon meer’.

Mijn zoon is natuurlijk mijn eerstgeborene. Bovendien was en is hij nog steeds een makkelijker kind. Alles gaat hem goed af: school, vriendjes, sport. Hij heeft nooit problemen, kan met iedereen goed overweg en is zelden ondeugend. Bovendien kletst hij altijd honderduit over alles wat hij meemaakt, voelt en ziet en is hij nooit te beroerd om even te helpen. Hij heeft een goede band met zowel mij als mijn man.

Mijn dochter is het tegenovergestelde. Ze sluit zich heel erg voor ons af. Het lijkt alsof ze constant in haar eigen wereldje leeft. Vriendinnen heeft ze niet echt, zegt ook haar juf op school. Praten doet ze weinig, op vragen krijgen we altijd een kort(af) antwoord. Ook met haar broer speelt ze zelden. Ik kan gewoon niet zo goed hoogte van haar krijgen.

Het werkt me eerlijk gezegd op mijn zenuwen. Natuurlijk heb ik geprobeerd gezellig samen met haar dingen te ondernemen, zoals veel van mijn vriendinnen met hun dochters doen. Dat lijkt me zo leuk! Maar het schiet gewoon niet op. Of ze heeft er geen zin in, of ze gaat wel mee maar valt het voor ons beiden onwijs tegen.

Mijn man zegt dat ik me geen zorgen moet maken, dat ze vanzelf wel loskomt over een tijdje, als ze ouder wordt en naar de middelbare school gaat. Maar ik vind het moeilijk. Soms kan ik me zo aan haar ergeren. Ik weet dat het vreselijk is dat ik dat zeg, maar ik kan er gewoon niks aan doen. Ik probeer het niet te laten merken aan mijn kinderen, ik probeer mijn zoon niet voor te trekken. Ik hoop maar dat ik dit volhoud. En ondertussen schaam ik me voor mijn voorkeur.”

Je kunt hieronder een reactie voor Marit achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

 

Ook interessant