Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Ik verdien meer dan mijn man’

peinzen-jpg.jpg

Regina (40): “Ik heb mijn man 15 jaar geleden ontmoet in de kroeg. We raakten aan de praat aan de bar en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Ik was druk met het afronden van mijn studie Rechten en hij was bijna klaar met zijn economische studie.

We zijn vrij snel getrouwd en we hebben twee gezonde kinderen. Na mijn zwangerschappen heb ik een paar jaar parttime gewerkt, toen ze wat groter werden en naar school gingen ben ik weer fulltime aan de slag gegaan bij een ontzettend leuk advocatenkantoor.

Drie jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen en run nu een goedlopend eigen advocatenkantoor. Daardoor ben ik veel meer gaan verdienen. Mijn man werkt bij een verzekeringskantoor en verdient ook niet slecht. Eigenlijk hebben we op financieel gebied niets te klagen, maar toch gaan de meeste ruzies bij ons over geld. Mijn man vindt het vreselijk dat ik nu meer verdien dan hij.

In plaats van dat hij blij is dat ik een eigen bedrijf heb opgezet en het ook nog eens hartstikke naar mijn zin heb, zit hij te zeuren over mijn salaris. Hij voelt zich minderwaardig en heeft het gevoel dat ik nu meer zeggenschap heb over onze financiën, terwijl ik dat helemaal niet zo ervaar. Ik ben gewoon blij dat we nog alles kunnen kopen en dat onze kinderen zorgeloos kunnen studeren, zeker in deze onzekere crisistijden. Tuurlijk koop ik nu ook wat meer leuke dingen voor mezelf nu ik meer verdien, maar dat heb ik voor mijn gevoel ook verdiend, ik werk er hard voor.

Ik kan er echt boos om worden als mijn man zo doet. We mogen blij zijn dat we allebei überhaupt een inkomen hebben. Ik schaam me ook tegenover anderen die het minder goed hebben, wij mogen echt niet klagen! Hoe krijg ik mijn man aan zijn verstand gepeuterd dat het helemaal niet erg is dat de vrouw kostwinner is. Hij is wat dat betreft vreselijk ouderwets en aangetast in zijn ego.”

Je kunt hieronder een reactie voor Regina achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

 

Ook interessant