Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: “Ik kan niet stoppen met roddelen”

secret-jpg.jpg

Anja (44): “Iedereen roddelt wel eens. Al is het over de buurvrouw, een collega of een vriendin, roddelen gebeurt overal. Ik hou van roddelen. Het geeft me een goed gevoel, het is grappig. Het is mijn uitlaatklep.

996123_model_1_silhouetteHet is altijd al zo geweest dat ik veel roddel. Vroeger vond ik het heerlijk om met vriendinnen de laatste nieuwtjes over klasgenoten te bespreken. En zoals dat vaak gaat, verzonnen we er ook wel eens wat bij om het zo wat spannender te maken. Nu ik ondertussen een stuk ouder ben, roddel ik nog steeds. En niet zo een klein beetje ook. Het eerste wat ik doe als ik op mijn werk aankom, is een rondje lopen over de afdeling. Zo kan ik precies zien wie er met wie praat, welke kleding iemand draagt en wie er bijvoorbeeld boos kijkt. En zodra ik iets opvallends tegenkom, hou ik dat in de gaten.
Omdat mijn werk makkelijk is, heb ik genoeg tijd om me bezig te houden met collega’s. Hierdoor heb ik veel goede contacten en krijg ik zo ook dus veel persoonlijke verhalen te horen. Deze verhalen buig ik dan een beetje om en vertel ik daarna door aan een andere collega. Natuurlijk zeg ik erbij dat het niet verder doorverteld mag worden; tegen beter weten in want meestal gebeurt dit wel. Het is nog nooit uitgekomen dat ik degene ben die veel roddels verspreid. Dit gaat ook zeker niet gebeuren, ik ben voorzichtig genoeg. Ik vind het gewoon leuk om te zien hoe snel een verhaal over de afdeling gaat. Uit ervaring weet ik dat vooral persoonlijke dingen als relatieroddels geliefd zijn of een roddel over iemand met een hogere functie. Die roddels verzin ik dan ook wel eens.

Af en toe verspreid ik een roddel over mezelf. Niet iets echt persoonlijks maar het zou opvallen als er nooit een verhaal over mij de ronde ging. Ik weet dat mijn vriend bang is dat ik ook zo over hem roddel. Dit doe ik zelden. Zijn leven is ook veel oninteressanter dan die van mijn collega’s En ik wil natuurlijk niet mijn vriend het onderwerp is van het geroddel.

Ook al zullen er vast mensen zijn die het roddelen veroordelen, ze doen er allemaal net zo hard aan mee. Er heeft nog nooit iemand tegen mij gezegd dat ik moest ophouden. Ik vind ook niet dat ik er mensen pijn mee doe of dat ik er mee zou moeten stoppen. Ik heb wel eens collega’s zien balen als er een verhaal uitkwam maar dit waaide altijd snel over. Ik weet de grens wel, sommige dingen kan ik niet vertellen. Maar als een roddel het waard is, zal ik hem zeker doorvertellen. Ik kan en wil er eigenlijk gewoon niet mee stoppen!”

Ook interessant