Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: Ik heb spijt van mijn dronken uitspraken

wijntjedrinkengoed-jpg.jpg

Yvonne (41): “Een paar weken geleden heb ik domme dingen gezegd in een dronken bui tegen mijn man. Ik meende het niet en snap niet hoe ik het heb kunnen zeggen. Hij is nog steeds beledigd en ik weet niet goed hoe ik het goed moet maken.

1209727_silhouetteHet gebeurde allemaal op een feestje van een goede bekende. Ik had het erg naar m’n zin en dronk heel wat wijntjes. Op een gegeven moment begon mijn partner te zeuren dat hij naar huis wilde. Hij was moe en had het gehad. Ik wilde eigenlijk niet mee maar ben toch de taxi ingestapt. Eenmaal thuis aangekomen, viel ik tegen hem uit. Op dat moment had ik het gevoel dat hij de avond had verpest door zo vroeg weg te willen en dat hij nooit wilde dat ik plezier had. Hij reageerde dat ik moest gaan slapen en wilde weglopen. Dit vond ik zo irritant dat ik gemene dingen begon te roepen. Ik riep bijvoorbeeld dat hij nooit de grote liefde van mijn leven is geweest maar dat ik bij hem bleef voor de schijn. Ook riep ik dat het een kwestie van tijd was voordat ik een ander zou hebben.

Dit slaat natuurlijk nergens op. Ik meen het ook niet. Hij is wel mijn grote liefde en ik wil helemaal niet zonder hem. Aan een andere man moet ik geen eens denken. We hebben normaal bijna nooit ruzie. Het gaat gewoon goed en ik ben ook echt gelukkig. Ik weet ook niet waar ik al die onzin vandaan haalde.

De volgende dag heb ik het geprobeerd uit te praten. Mijn man wilde niet luisteren en was erg boos. Hij gelooft niet dat ik er niks van meende. Hij is er van overtuigd dat er wat waarheid in zat. Dronken mensen spreken toch immers de waarheid zegt hij. Keer op keer probeer ik hem uit te leggen dat ik het echt niet meende. Mijn man is nu erg op zichzelf, hij is stil, raakt me amper aan. Het lijkt wel of hij zich voor me afsluit. Ik heb hem gekwetst. Ik weet me even geen raad. Hoe kan ik hem nou overtuigen? Kijk, ik had het nooit mogen zeggen. Maar ik was dronken en hij moet toch een keer begrijpen dat wat ik zei gewoon onzin is?”

Lees nog meer hartekreten op margriet.nl/hartekreet.

Nog meer lezen over relatieproblemen:
Online werken aan relatieproblemen

Relatietherapie werkt vaak niet

Heleens boeken: De onverzadigbare vrouw en de afwezige man

Ook interessant