Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: “Ik gluur bij de buren”

verrekijker2-jpg.jpg

Carlijn 32: “Ik zit met een probleem. Ik schaam mij kapot, maar ondanks dat kan ik niet stoppen. Ik kijk namelijk geregeld bij andere mensen naar binnen.

Het begon allemaal toen mijn twee jonge kinderen aan het spelen waren met de verrekijker van mijn man. De twee vonden het geweldig en zaten de hele middag voor het raam bij mensen in de flat, tegenover ons huis, naar binnen te kijken. En maar giechelen zodra ze mensen zagen! Nadat de kinderen het zat waren ging ik zelf eens kijken wat de kinderen allemaal konden zien. En sindsdien ben ik eigenlijk verslaafd.

Als de kinderen op school zitten en ik even niks te doen heb pak ik de verrekijker en loop ik naar zolder. Soms zit ik 1191138_silhouette_pose_35uren te kijken, niet altijd is er iets boeiend te zien. Maar vaak geniet ik er van als ik een jong stel ruzie zie maken en ze allemaal heftige handgebaren maken. Of een moeder de bekende rotzooi van haar kinderen zie opruimen. Mensen die thuis sporten, of een vrouw die moeite heeft om haar ‘lovehandles’ te verstoppen onder haar kleren. Dingen die voor mij herkenbaar zijn. Datgene wat je nooit op tv ziet, omdat het misschien wel te gewoon is.

Daarbij komt nog eens kijken dat er aan de rechterkant van de flat een ontzettend knappe jonge man woont. Ik kan niet stoppen met kijken als hij er is. Begrijp me niet verkeerd ik ben gelukkig getrouwd, gek op mijn man en seksueel actief. Maar die jonge man in de flat aan de overkant, hij is gewoon om van te kwijlen. Het valt mij op dat hij iedere woensdag vrij is en vaak laat opstaat. Dan zie ik hem altijd in zijn boxer het gordijn opendoen. Ik zit dan echt op het puntje van mij stoel. Laatst kwam ik hem tegen in de supermarkt. Het was zo erg, ik schaamde mij helemaal kapot! Ik werd zo rood als een tomaat, bang dat ik betrapt zou worden, maar ik weet dat dat niet kan.

Tv kijken doe ik niet meer, ik vind het veel spannender wat er allemaal in de flat gebeurd. Ik weet dat ik zou moeten stoppen, ik zou het immers ook niet op prijs stellen als iemand op deze manier mijn privacy schendt. Maar ik kan het niet laten. Ik vind het allemaal zo fascinerend.”

Ook interessant