Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Ik controleer mijn man constant’

hartekreet30-jpg.jpg

Jettie (38): “Ik ben nogal achterdochtig. Ik heb in het verleden nogal wat meegemaakt en vind het daarom moeilijk om mensen te vertrouwen. Ik ben gewoon te vaak bedrogen door mijn vriendjes, opzij gezet door vriendinnen en regelmatig is het vertrouwen dat ik in anderen had (bijvoorbeeld familie) beschaamd. Ik weet niet meer of dat tegenwoordig normaal is of dat ik gewoon een aantal keer pech heb gehad, maar feit is dat ik daar heel erg last van heb.

Zo weet ik bijvoorbeeld het wachtwoord van de mailbox van mijn man. Ik weet dat ik niet hoor te kijken, maar dat doe ik soms toch. Hij heeft geen brandschoon verleden wat relaties betreft en ik ben (denk ik) stiekem ergens diep van binnen nog bang dat ie mij ook zal bedriegen. Ik weet dat ie van mij houdt, hij zegt het vaak genoeg en laat het me ook op andere manieren merken, maar toch… Ik ben gewoon hartstikke onzeker.

Als zijn mobiele telefoon thuis ligt, of zijn iPad waarop ik ongemerkt een kijkje kan nemen in zijn Facebook-berichten, kan ik het ook niet laten om even te gluren. Mijn man heeft een drukke baan waarvoor hij meer dan 40 uur per week van huis is, dus heeft hij ook alle gelegenheid om rare dingen te doen als hij dat zou willen. Hij is super sociaal, iedereen mag hem, en hij heeft aandacht genoeg. Ik vind het lastig om daarmee om te gaan.

Ik heb nog niets echt raars ontdekt tijdens mijn speurtochten. En als mijn man vreemd wil gaan, kan hij dat zo doen. Daar kan ik dan toch niets aan veranderen. Mij er zo druk om maken helpt dan ook helemaal niet, ik heb er zelf nog het meeste last van. Ik wil er dan ook graag vanaf!”

Je kunt hieronder een reactie voor Jettie achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant