Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Ik ben vreemdgegaan en heb spijt’

hartekreet20-jpg.jpg

Daniëlle (38): “Ik heb nu vijf jaar een relatie met mijn vriend, de liefde van mijn leven. We wonen samen in een prachtig huis, hebben allebei een leuke baan en zien de toekomst zonnig tegemoet.

Ruim een jaar geleden sloeg echter het noodlot toe: de vader van mijn vriend werd ziek. Heel ziek. Hij ging af en aan het ziekenhuis in en weer uit. Mijn schoonmoeder is slecht ter been en mijn vriend heeft geen broers of zussen. Veel van de verzorging van zowel zijn vader als moeder komt dus op ons neer.

Het afgelopen jaar is mijn vriend dan ook meer met zijn ouders bezig geweest dan met onze eigen relatie. Elk vrij momentje ging hij naar ze toe om vooral zijn vader te verzorgen. Hoewel ik dat een prachtige eigenschap van hem vindt, dat verzorgende, baal ik er ook wel van dat hij zichzelf compleet wegcijfert. En ook geen aandacht meer heeft voor mij.

Dat klinkt misschien vreselijk en sommige mensen zullen vinden dat ik dat niet mag zeggen, maar het duurt al ruim een jaar. Mijn vriend en ik zijn eigenlijk een beetje uit elkaar gegroeid en leven compleet langs mij heen. Het is zijn vader, dus voelt hij zich veel verantwoordelijker dan ik. Ik heb mijn eigen familie nog, mijn vrienden en leuke collega’s. Mijn sociale leven gaat door, dat van mijn vriend niet.

En zo kwam het dat ik steeds beter klikte met een collega. Het klassieke verhaal van een project waarvoor we intensief samenwerkten, ook na werktijd weleens, en tijdens de vrijdagmiddagborrel elkaar ook op persoonlijk vlak steeds beter leerden kennen. Op een dag ging het mis: we bleven te lang hangen, waren een tikkeltje aangeschoten en plotseling stonden we te zoenen. Ik ben met hem mee naar huis gegaan en daar hebben we seks gehad.

Na afloop was ik direct nuchter: wat had ik gedaan? Maar ja, het valt niet meer terug te draaien. Feit is dat de kriebels voor die collega direct weg waren en ook niet meer zijn teruggekomen. En ik besef des te meer wat ik eigenlijk voor geweldige man in handen heb die ik absoluut niet kwijt wil. Ik voel me verschrikkelijk schuldig.

Mijn vriend heeft niks gemerkt en ik heb nu het dilemma: vertellen of niet?”

Moet jou ook iets van het hart? Mail je verhaal naar webmaster@margriet.nl met als onderwerp ‘Hartekreet’ en wie weet wordt het zowel in het blad als op de site geplaatst.

Ook interessant