null Beeld

Hartekreet: ‘Ik ben verliefd op mijn beste vriend’

null Beeld

Roely (32): “Al tientallen jaren zijn we onafscheidelijk: mijn beste vriend en ik. Toen we klein waren, woonden we bij elkaar in de buurt. Onze moeders waren goede vriendinnen en kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer. We gingen naar dezelfde basisschool, middelbare school en vertrokken naar dezelfde grote stad om te gaan studeren. Hoewel we verschillende opleidingen deden en andere vriendengroepen kregen, verwaterde onze band nooit. Mijn vriendjes en zijn vriendinnetjes hadden onze vriendschap maar te accepteren. Deden ze dat niet, hadden zij pech. Wij lieten elkaar echt niet vallen.

Heel lang was ik van mening dat een vriendschap tussen een man en een vrouw prima kon. Ik verdedigde ons altijd met hand en tand. Als mensen zeiden dat het vroeg of laat altijd misgaat, omdat één van de twee verliefd wordt op de ander, wuifde ik dat altijd weg. ‘Kijk maar naar ons!’ riep ik dan.

Helaas moet ik daar nu op terugkomen en ik weet me geen raad. Ik weet niet hoe het komt, maar van het één op het andere moment realiseerde ik me dat ik gewoon stapelverliefd op hem ben. Ik heb al jaren een relatie en woon samen. Hij scharrelt nog wat af en aan, een korte relatie hier en daar. Toen ie me laatst vertelde dat ie sinds kort een nieuw vriendinnetje heeft en dit haar weleens zou kunnen zijn, sloeg de schrik me om het hart. Zijn relaties waren nooit serieus, maar nu opeens wel? Dat wil ik helemaal niet!

Ik vraag me af of ik het hem moet vertellen. Zou het onze vriendschap kapot maken? Het kan ook het begin van iets prachtigs zijn, als hij hetzelfde voor mij voelt… Het zou in ieder geval een hoop rompslomp met zich meebrengen als ik bij mijn huidige partner wegga, maar dat heb ik ervoor over. Mijn vriend is een lieverd en natuurlijk wil ik hem geen pijn doen, maar deze verliefdheid kan ik gewoon niet negeren.”

Je kunt hieronder een reactie voor Roely achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden