Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: “Ik ben klaar met mijn schoonfamilie”

mooielucht-jpg.jpg

Manoek (40): “Ik ben zo klaar met mijn schoonmoeder en schoonzus dat ik geen contact meer met ze wil. Ik heb jaren 1205353_41542847lang energie in ze gestoken en al mijn ergernissen weggeslikt maar ik ben er klaar mee.

Sinds de geboorte van mijn zoontje is de relatie verslechterd. Dit had te maken met het feit dat mijn schoonzusje geen kinderen kan krijgen. Ik heb haar daardoor vanaf het begin overal bij betrokken en zelfs tot peettante benoemd. Het effect hiervan was alles behalve prettig. Ze bemoeide zich echt met alles rondom onze zoon en was zelfs van mening dat ze bepaalde rechten op hem had omdat ze zijn peettante is. Ze drong zich op en was teveel aanwezig in onze levens. Details hierover zal ik uit respect buiten beschouwing laten maar ik zou er een boek mee kunnen vullen.

De relatie met mijn schoonmoeder was nog slechter. Zij heeft me ontzettend gekwetst en heel veel kapot gemaakt. Over alles had ze altijd een ongezouten mening klaar. Tijdens onze bruiloft vergeleek ze de catering met de koffietafel van een begrafenis, de doop van onze zoon was in haar ogen slecht geregeld en toen ik wat was aangekomen bleef ze roepen dat ik net zwanger leek. Op een dag was de maat vol. Ik kon het niet langer stilzwijgend accepteren en heb daarom besloten dat ik geen contact meer met ze wil.

Voor mijn man is het erg pijnlijk geweest. Hij heeft meerdere malen geprobeerd om een gesprek met ze aan te gaan maar zonder resultaat. Zijn zus, die haar plannen als peettante in duigen zag vallen, heeft tegen mij gezegd dat de liefde over was. Mijn schoonmoeder zei zelfs tegen me dat ze altijd op de eerste plek zal staan bij mijn man! Inmiddels durf ik er dan ook voor uit te komen dat ik haar haat. Het voelt zo goed om dat eindelijk te kunnen uitspreken.
 
Het is jammer dat het zo heeft moeten lopen maar het is niet anders. Het voelt nu alsof ik eindelijk eerlijk tegen mezelf ben en ik ben dan ook blij dat ik dit besluit heb genomen. Het geeft me rust en ik kan het nu achter me laten.

Ook interessant