Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Geluidsoverlast van de bovenburen’

hartekreet4-jpg.jpg

Katja (29): “Met onze bovenburen hebben wij weinig contact. Soms komen we elkaar tegen in de hal, want we delen onze voordeur. Dan zeggen we elkaar netjes gedag, helemaal niks aan de hand.

’s Nachts verandert dit echter in grote irritatie van mijn (en mijn vriends) kant. De bovenburen hebben namelijk een zoon van twee jaar en die krijst ’s nachts de hele boel bij elkaar. We kunnen onze klok erop gelijk zetten: elke nacht wordt hij tussen 4.00 en 4.30 uur compleet overstuur wakker. En zijn ouders krijgen ‘m niet stil.

Natuurlijk is dat vooral vervelend voor hen en vind ik het ook zielig voor het jongetje, misschien heeft hij wel vreselijke nachtmerries ofzo. Maar wij worden er inmiddels ook behoorlijk gestoord van. We hebben allebei een meer dan fulltime baan en onze nachtrust hebben we dan ook hard nodig. Onze nachten zijn al wekenlang gebroken, we zijn gewoon echt op.

We hebben een aantal keer op het punt gestaan er wat van te zeggen, zowel midden in de nacht als gewoon overdag. Maar we weten niet wat we dan tegen ze moeten zeggen. “Zorg er eens voor dat je kind zijn mond houdt!” Dat proberen ze waarschijnlijk al uit alle macht… Wij hebben zelf nog geen kinderen, maar kunnen ons goed voorstellen dat zij er ook niet op zitten te wachten als wij nog eens flink wat druk uit komen oefenen. Ondertussen zitten we echter best wel met onze handen in het haar.”

Je kunt hieronder een reactie voor Katja achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

 

Ook interessant