Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘Derde kindje of toch niet?’

hartekreet26-jpg.jpg

Gonny (34): “Ik heb twee schatten van kids, eentje van 5 en eentje van 2,5 jaar. Beide zwangerschappen verliepen zonder problemen. Ik ben na de bevallingen ook vrij snel weer hersteld.

Onze jongste slaapt inmiddels lekker door en nu het begint bij ons toch weer te kriebelen. Zou het niet leuk zijn om nog een kindje aan ons gezinnetje te mogen toevoegen? Moeten we dat niet gewoon proberen? Ik ben echt dol op kinderen en vind het heerlijk om moeder te zijn van mijn twee lieverds. Ze zijn echt alles voor me en ook mijn man houdt van zijn vaderrol. Hij is een geweldige vader voor ze, hij is voor het vaderschap gemaakt.

Qua leeftijd zou het nog prima kunnen en ook qua ruimte is het geen probleem. Financieel zou het allemaal iets krapper worden natuurlijk, maar dat geeft niet. We kopen en doen nu eigenlijk alles wat we willen en dat mag en kan best wat minder.

Natuurlijk weet ik dat anderen die keuze niet kunnen maken voor ons, maar toch zou ik graag wat ervaringen horen over gezinnen met drie kinderen. Ik heb nog genoeg tijd om erover na te denken, zoiets beslis je natuurlijk niet zomaar, dus ben ik me volop aan het inlezen over gezinnen die uit vijf personen bestaan. Hoe zijn de verhoudingen tussen de kinderen? Valt er niet eentje buiten de boot als je er drie hebt? Houd je nog wel tijd voor jezelf en je man over? Kan ik alle kinderen wel genoeg aandacht geven?

Ik hoor en lees vaak dat de overgang van een kind naar twee kinderen groter is dan van twee naar drie. Is dat jullie ervaring ook?”

Je kunt hieronder een reactie voor Gonny achterlaten. Heb je zelf een eigen Hartekreet? Dan kun je die mailen naar webmaster@margriet.nl.

Ook interessant