Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Hartekreet: ‘De liefde van mijn leven wil geen kinderen’

vrouwverdrietig-jpg.jpg

Sandra (37): “Sinds vijf jaar heb ik een relatie met een geweldige man. Hij is de liefde van mijn leven en ik zou graag heel oud en grijs met hem worden. Hij is wel een stukje ouder dan ik, zeven jaar om precies te zijn, maar dat gaat prima. Bovendien heeft hij twee kinderen die elk weekend bij ons logeren en dat is ook hartstikke gezellig. Mijn leven lijkt dus perfect.

Ik zeg bewust ‘lijkt’, want er is één ding waar wij het niet over eens worden: samen een kindje krijgen. In het begin van onze relatie vond ik dat geen probleem, mijn kinderwens speelde niet zo, maar sinds een tijdje (misschien relatief wat laat) rammelen mijn eierstokken ontzettend. Vooral nu de meesten van mijn vriendinnen net een kindje hebben gekregen of bezig zijn zwanger te raken.

Voor mijn vriend is het echter duidelijk dat hij geen kinderen meer wil, daar is hij heel stellig in. Hij heeft zelfs al een afspraak gemaakt voor sterilisatie. Daardoor voel ik me erg voor het blok gezet. Mijn grootste wens, een kindje krijgen met de liefde van mijn leven, wordt mij ontnomen.

Natuurlijk heb ik zelf een keuze. Ik zou hem kunnen verlaten in de hoop een partner te vinden die net zo graag een kindje wil als ik. Of ik moet me erbij neerleggen dat ik nooit zelf moeder zal worden, met het risico dat ik daar later spijt van krijg en gefrustreerd raak als ik de veertig ruim ben gepasseerd. En wie garandeert me überhaupt dat deze relatie eeuwig duurt? Of dat ik iemand vind waar ik net zo veel van hou als van hem? Die kans wordt, naarmate ik ouder word, ook steeds kleiner. Zeker omdat ik op zoek ben naar een man die het (nogmaals) aandurft aan een kindje te beginnen. Kortom: ik zit vast en heb geen idee hoe ik hieruit kom.”

Heb je een geheim? Zit je met een dilemma of heb je iets meegemaakt waar je je voor schaamt? Je kunt anoniem je hart luchten. Mail je ‘Hartekreet’ naar webmaster@margriet.nl en wie weet plaatsen we jouw verhaal in het blad en op de website!

Ook interessant