null Beeld

Hartekreet: “Alle moeders zouden moeten thuisblijven”

null Beeld
null Beeld

Loes (43): “Wat een geluk, ik ben voor de tweede keer bevallen van een gezond kindje, weer een meisje. Wat zijn we gelukkig met zijn vieren. Drie jaar geleden had ik me dat niet kunnen voorstellen. Ik leerde mijn man pas kennen op mijn 38e. Ik was altijd bezig met mijn carrière, veel zakenreizen, nooit thuis.

Het enige waar ik helemaal voor ging was geld verdienen en zo snel mogelijk doorgroeien naar een topfunctie. Het is me gelukt ook, daar ben ik wel trots op. Ik werkte als partner bij een internationaal accountantsbureau, dat was 60 uur in de week doorbuffelen. Toen ik voor een businessdeal in India was nodigde mijn zakenpartner mij uit om een weekendje in een tempel te mediteren en aan yoga te doen, in stilte. Dat kan ik nooit, dacht ik, maar het was geweldig. Bevrijdend zelfs. Ik kon eindelijk alles om mij heen loslaten en leven in het hier en nu. Ik besefte dat ik al heel lang geen aandacht meer aan mijn vrienden en familie had besteed. Ook had ik geen leuke man in mijn leven en diep van binnen voelde ik toch echt wel een kinderwens borrelen. Toen ik terug kwam uit India heb ik meteen een gesprek aangevraagd met mijn baas, ik wilde minder gaan werken. Ik ging meer stappen, leuke dingen doen en ik had eindelijk weer aandacht voor mijn familie. En toen kwam ik Michael tegen, de buurman van mijn zus. Tijdens een buurtbarbecue hadden we het super gezellig. De vonk sloeg meteen over. Binnen een jaar woonden we samen en voor ik het wist was ik zwanger. Ik ben toen meteen gestopt met werken. Een opoffering? Helemaal niet! Er kan toch niets belangrijkers zijn dan je kinderen?! Ik ben jaren blind geweest. Al mijn tijd en aandacht gestoken in mijn carrière, in plaats van te genieten van de mensen om me heen, hen die aandacht te geven. Daarom zou ik mijn kinderen never nooit naar de crèche sturen. Laat mij maar lekker thuis bij de kinderen. Ik wil helemaal niets van ze missen. Het is toch schande dat sommige vrouwen gewoon fulltime gaan werken en hun kinderen 4 of 5 dagen wegstoppen in het kinderdagverblijf. Genieten moet je van ze, vooral nu ze nog zo klein zijn. Op het werk was ik vervangbaar, thuis ben ik dat niet!”

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden