Hans over zijn avontuur tijdens B&B Vol Liefde Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUM

Hans over zijn deelname aan B&B Vol Liefde: ‘Ik zat absoluut niet te wachten op toestanden als Temptation Island’

Aankomende week is het zover: het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde gaat van start. We krijgen een kijkje in het leven van verschillende B&B-eigenaren, kunnen genieten van prachtige beelden van de plekken waar ze wonen en kijken mee met hun zoektocht naar liefde. Een van de single B&B-houders is de 54-jarige Hans, die samen met zijn ex een B&B runt in het Italiaanse dorpje Pistoia.

Wij spraken hem over dit bijzondere avontuur, zijn ervaringen en natuurlijk: de liefde.

Verhuizen naar Italië

In eerste instantie was het volgens Hans in 1990 de bedoeling om voor zes weken naar Italië te gaan. Hij ging daar stage lopen en wilde de taal leren. “Maar ik werd verliefd op het land en ben nooit meer teruggegaan naar Nederland”, zegt Hans. “De keuken, het klimaat, de cultuur, de manier van leven. Het is allemaal fantastisch. In Nederland leef je om te werken, hier werk je om te leven. Dat sprak me ontzettend aan. Na mijn tweede stageweek op de boomkwekerij, werd mij gevraagd of ik wilde blijven. Die beslissing was snel genomen.”

Hans woont al 32 jaar in Italië, nu in het stadje Pistoia, vlakbij Florence. Tot 2008 werkte hij als zzp'er in de plantenwereld, maar in 2008 begon het te kriebelen en besloot hij een ander project ernaast te starten: een Bed & Breakfast. “Ik heb altijd al gedroomd van een boerderij. De kans die op mijn pad kwam, was het opknappen van een hele grote boerderij. Ik pakte het met beide handen aan en begon aan het opzetten van een businessplan. Daaruit kwam dat ik het wel moest verhuren, want wat moet je anders met al die ruimte? Zo is de Bed & Breakfast ontstaan.”

Huidkanker kreeg diagnose huidkanker

Maar er is nog een reden dat Hans besloot het over een andere boeg te gooien. Hij kreeg huidkanker van de vele uren in de zon. “Ik werkte zes maanden en deed dan zes maanden niks. Maar in die zes maanden zonder werk, ging ik op reis naar allerlei warme en vooral zonnige oorden. En door die vele zon kreeg ik huidkanker. Ik ben natuurlijk een Hollander, dus het was helemaal niet zo verstandig om al die dagen in de zon door te brengen.”

“Die diagnose heeft me laten inzien dat ik bepaalde dingen anders moest doen, dus ik besloot naast mijn werk in de boomkwekerijen de Bed & Breakfast op te zetten. En dat heeft heel erg goed uitgepakt. Met de huidkanker kan ik nu gelukkig goed leven. Ik moet vooral goed oppassen en krijg iedere drie maanden controle. Dan branden ze weer wat weg. Ik heb geluk gehad, omdat het vrij oppervlakkig is. Ik heb geen melanomen.”

B&B Vol Liefde

“Zeven jaar geleden ben ik gescheiden en op een gegeven moment ging dat toch wel aan mij knagen. Ik miste echte liefde naast me, een leuke partner. Nadat ik gescheiden ben heb ik namelijk geen andere partner gehad en het ook niet echt geprobeerd. Tot ik op een dag een mailtje kreeg van een reisbureau. Namens RTL waren ze op zoek naar mensen met een B&B, die alleen wonen of gescheiden zijn. Die vrijdagmiddag in november heb ik op ja geklikt en de maandag daarop werd ik meteen gebeld dat ze geïnteresseerd waren. En toen is het balletje gaan rollen.”

Hans woont in Italië nog samen met zijn ex. “De B&B staat ook op haar naam, dus zij heeft het recht om er te wonen. Zij is er al die tijd ook bij geweest, maar daar heb ik me eigenlijk niet druk om gemaakt. Ik was niet bang dat er wrijving zou ontstaan. Maar ze is er natuurlijk wel de hele dag bij, ook omdat ze helpt in de B&B met koken en de gasten. En ik wilde natuurlijk de vrouwen tijdens de opnames niet aan het wassen en strijken zetten.”

Ander ritme

“De opnames vielen me eerlijk gezegd wel wat tegen. Je wordt in die drie weken ontzettend geleefd. Voor vijf minuten televisie moesten we bijna een halve dag draaien. Je zit al die tijd niet meer in je eigen leefritme. En er komt ook van alles bij kijken. Je stapt niet uit bed en gaat filmen, maar bent ook bezig met goede shots. Je gaat leuke dingen doen met de dames en ondertussen moet je ook nog een Bed & Breakfast runnen. Dat was soms wel wat veel. Maar ondanks dat heb ik er ontzettend van genoten. Het wordt echt een hilarisch spektakel denk ik.”

Drie snelle vragen voor Hans

Waarom vond je B&B Vol Liefde het juiste programma om aan mee te doen?
“Het sprak me aan dat het een soort Boer zoekt Vrouw is. Gewoon een serieus programma, waarin je op zoek gaat naar de liefde. Ik zat absoluut niet te wachten op toestanden als Temptation Island.”

Ben je bang voor de reacties van kijkers?
“Ik zit niet op social media en ben ook totaal niet vatbaar voor de reacties van anderen. Als ze willen haten, dan doen ze dat maar lekker. Ik ben zoals ik ben en heb niet geforceerd gedaan. Daar prikken mensen toch wel doorheen. Wie je ziet, is echt Hans. En ik weet hoe ik me gedragen heb, dus ik kan me niet voorstellen dat ik iets geks gedaan heb. Maar je weet maar nooit, misschien krijg ik straks alsnog het hele zooitje over me heen.”

Wat zoek je in een vrouw?
“Een leuke vrouw met humor. Maar in de oproep heb ik de lat misschien wel wat hoog gelegd. Ik dacht: als ik dan toch de kans krijg, waarom dan niet. Maar ik was ook realistisch. Je komt niet zomaar naar Italië, dat is een hele grote stap. En ik ben geen puber meer, dus ik hoef ook niet weken samen te wonen in de B&B. Ik weet na een paar dagen wel of die klik er is of niet.”

Nynke KooyRTL
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden