null Beeld Ester Gebuis. Styling: Sadia Veenstra. Visagie: Tirzah Waasdorp.
Beeld Ester Gebuis. Styling: Sadia Veenstra. Visagie: Tirzah Waasdorp.

PREMIUM

Gwen: ‘Ondanks zijn gebruiksaanwijzing vond ik Bert een leuke vent’

Gwen Vermolen (51, visagiste, twee kinderen, heeft een prille relatie) deed in 2021 mee aan B&B vol liefde. Ze bracht in Frankrijk een paar dagen door in de bed and breakfast van Bert.

null Beeld

“Het grappige is dat ik eigenlijk nooit tv-kijk, ik houd meer van Netflix en Videoland. Ik was bij mijn zus aan het oppassen toen ik daar de tv aanzette en de aankondiging van B&B vol liefde zag. Ik besloot op de site van het programma te kijken en bleef hangen bij de oproep van Bert. Ik vond hem leuk, maar om nou mee te doen aan een tv-programma… Vriendinnen hadden me ooit opgegeven voor First dates, maar hoewel ik destijds al ver was in het aanmeldingstraject heb ik het uiteindelijk niet doorgezet. Vooral mijn dochter zag het niet zitten. Toen ik een vriendin appte over de promo van B&B vol liefde, zei ze: ‘Ja, Bert! Die vond ik al bij jou passen.’ Toen besloot ik het gewoon te doen.”

null Beeld

Ik stond al met 10-0 achter

“Ik was de vierde vrouw die bij Bert kwam logeren. Met de drie vrouwen voor mij had hij geen klik, hij was er al een beetje klaar mee, ook met alle oponthoud door de opnames. Hij wilde zijn B&B op orde hebben voor het seizoen. Eigenlijk stond ik dus al meteen met 10-0 achter. Het is jammer dat we niet echt de tijd hebben gehad om elkaar te leren kennen. Mijn dochter was ziek en had me nodig, dus ik ben na zes dagen vertrokken. Ik had graag terug gewild, maar de redactie had al een andere vrouw geregeld. Twee weken later hebben we elkaar in Nederland nog gezien, maar hij zei geen klik te voelen. Ik op mijn beurt was op dat punt nog steeds wel nieuwsgierig naar hem. Ondanks zijn gebruiksaanwijzing vond ik Bert een leuke vent. Maar hij vond me te aanwezig, ik deed hem denken aan zijn moeder. Geen idee wat hij daar precies mee bedoelde, maar het voelde niet als een compliment.”

Geen spijt van mijn deelname

“Ik heb het gevoel dat Bert er niet echt voor openstond. Ik heb geen spijt van m’n deelname; ik ben voor hem gegaan en daar waren toevallig camera’s bij. Ik denk dat je niet helemaal stilstaat bij de impact die zo’n programma heeft; ik werd heel veel herkend. Zelfs op het Amsterdam dance event, vooral door twintigers. Ik dacht niet dat die generatie me zou herkennen, maar ik ben nog nooit zo veel aangesproken. Ik kreeg ook negatief commentaar op social media, dat is niet leuk. Mensen vonden dat ik te veel lachte. De reactie die ik het ergst vond, kwam toen ik zonder gordel in de auto zat. ‘Laat Bert even hard remmen, dan vliegt Gwen door de voorruit,’ schreef iemand. ‘Zijn we van dat gelach af.’ Toen heb ik wel aan de bel getrokken. Dat men vindt dat je klinkt als een geit, oké, maar iemand dood wensen is iets anders.

Na mijn B&B avontuur heb ik een tijdje gedatet met een andere man. We hebben uren gefacetimed voordat we elkaar hebben ontmoet. Met Bert was het eigenlijk toch een blind date.”

Suus RuisEster Gebuis. Styling: Sadia Veenstra. Visagie: Tirzah Waasdorp.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden