Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mijn verhaal: ‘Wij als ‘gouden duo’ maakten elkaar langzaam stuk’

mijn-verhaal-wij-als-gouden-duo-maakten-elkaar-langzaam-stuk.jpg

Deze keer in Mijn Verhaal vertelt Karin (47) over haar relatie met Erik. Ze begonnen als een echt ‘gouden duo’, maar blijken nu toch beter af te zijn zonder elkaar. Al blijft de liefde kriebelen.

“Erik en ik, we leken een gouden duo. Allebei gehecht aan luxe en niet vies van hard werken, allebei sociaal ingesteld en gek op feestjes en etentjes. We leerden elkaar kennen toen hij 24 was en ik 21. Ik studeerde nog, maar hij werkte al een paar jaar en was al snel toe aan de volgende stap: samenwonen.”

‘Alles een beetje té’

“Het duurde nog drie jaar voordat we ons huis vonden en wat waren we toen blij dat we eindelijk onze eigen ‘regels’ konden bepalen. Dingen als gematigdheid en regelmaat, waaraan onze lieve ouders zo hechtten, leken we daarbij snel vergeten. Bij ons was alles een beetje té. We werkten te veel, we sliepen te weinig, we aten te ‘snel’ en te veel, en we planden onze schema’s steevast te vol. Ook nadat we kinderen kregen, veranderde dat niet. We hadden drie fijne oppasadressen, zodat we vrijwel nooit iets hoefden te cancellen.”

‘Gouden duo’

“Erik en ik voelden wel dat we niet helemaal goed bezig waren. We werden futloos, kwamen kilo’s aan en leefden op een gegeven moment volledig langs elkaar heen met ieder onze eigen agenda. De laatste twee jaar zeiden we wel dat we dingen moesten veranderen, dat we meer moesten slapen bijvoorbeeld om ons niet áltijd moe te voelen, maar het lukte niet. De goede stap van de één werd steeds weer tenietgedaan door een zwak moment van de ander. Wij als ‘gouden duo’ maakten elkaar langzaam stuk, zo voelde het. De liefde zakte weg en een scheiding leek onvermijdelijk.”

Een goede moeder

“Nu we zonder elkaar leven, al anderhalf jaar, blijken we tot betere dingen in staat. Voor onze jongens, die het grootste deel van de week bij mij zijn, wilde ik een goede single moeder zijn, wat ook betekende: vaker thuis zijn en goed eten op tafel zetten. Ik heb ontdekt hoe leuk ik het vind om met mijn gezondheid bezig te zijn en mij daardoor steeds energieker te voelen en er stralender – en slanker – uit te zien. Vastberaden ben ik om deze goede gewoontes te handhaven.”

Erik

“Ook met Erik gaat het veel beter en daar ben ik oprecht blij om. Al doet het me ook pijn: waarom lukte het ons niet om sámen om die knop om te zetten? Gelukkig gaan we nog altijd als goede vrienden met elkaar om en wonen we, mede voor de kinderen, dicht bij elkaar. Wie weet wat de toekomst brengt. Ik zie in hem steeds meer die jongen op wie ik verliefd werd. Maar omwille van onze gezondheid is het misschien beter zo…”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | iStock

Margriet 33 ligt in de winkel! In dit nummer staat een exclusief interview met schrijfster Lucinda Riley (van de 7 zussen), een dossier overgewicht kwijtraken, 31 tips voor een gelukkige zomer en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant