null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Gezegend met kuiltjes in je wangen? Dít is de échte betekenis

De zeven schoonheden zijn donker haar en lichte ogen of omgekeerd, een bleke huid, een schoonheidsvlek, lange wimpers, amandelvormige ogen, sproetjes en kuiltjes in je wangen. Ben jij gezegend met die laatste? Dan moet je de echte betekenis achter deze leuke feature natuurlijk wel weten.

Want de kuiltjes geven je meer dan alleen een lieve uitstraling!

Geluk en voorspoed

Allereerst: wist jij dat slechts twintig procent van de gehele bevolking gezegend is met de kuiltjes? Het is dus écht vrij uniek als je de vrolijke kuiltjes in je wangen hebt. En dat is dan ook gelijk een voordeel ervan; mensen zien je als unieker dan anderen. Naast dat het er leuk uitziet, zien sommige bevolkingsstammen het als een teken van jeugdigheid. Ook wordt er vaak geluk aan gekoppeld. Het zou volgens sommige culturen een teken zijn dat je een gelukkig en voorspoedig leven zult leiden.

Aantrekkelijk

Omdat kuiltjes dus geassocieerd worden met jeugdigheid, word je ook aantrekkelijker gevonden. Dat komt omdat jeugdigheid automatisch gelinkt wordt aan vruchtbaarheid, en dat blijkt onbewust één van de grootste factoren te zijn wanneer men een partner uitkiest. De kuiltjes in je wangen geven je dus een streepje voor in de liefde.

Genetisch bepaald

Kuiltjes krijg je niet zomaar. Als je voorouders kuiltjes in hun wangen hebben gehad, dan is de kans groot dat jij ze ook hebt. Toch geeft het geen garantie; als je voorouders ze hadden hoeft dit niet direct te betekenen dat jij ze ook krijgt. Nog een grappig feitje; soms krijgen mensen plots kuiltjes in hun wangen op latere leeftijd, óf verdwijnen de kuiltjes zomaar. Hoe dat kan blijft een mysterie.

Karaktertrekken

Mensen met kuiltjes in hun wangen worden vaak als vrolijk, onbezorgd, flirterig en vrij gezien. Nu is dit natuurlijk een flinke generalisering en kuiltjes zeggen natuurlijk niet écht iets over je karakter, maar de jeugdige uitstraling en vrolijke lach die de kuiltjes je geven maken dat je er al snel als een ware levensgenieter uitziet. En dat zorgt er weer voor dat mensen graag bij jou in de buurt zijn.

Margriet 37 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer onder andere: de tussengarderobe voor de nazomer, de favoriete guilty pleasures van lezeressen, de leukste adresjes in Lissabon, Judith (51) wordt langzaam blind en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

null Beeld

Bron | Tipsenweetjes, Beautify

Beeld | Getty

Anne-Flore MullerGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden