Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Clarissa (40): ‘Ik ben niet iemand die valt voor een getrouwde man. Maar ik ben zó verliefd’

artikelbeelden.png

“Een jaar geleden. Spugend hang ik over de rand van het toilet. Ik voel me misselijk. Kotsmisselijk door schuldgevoelens. Menigeen zou denken: waar maak je je druk om? Maar voor mij is dit niet te verkroppen”, vertelt Clarissa. “Ik bén niet iemand die valt voor een getrouwde man.

Ik wíl niet de reden zijn dat een gelukkig gezin uit elkaar valt. Alleen wat ik meemaak, wat ik voel op dit moment, is zó heftig. Ik ben zó verliefd op de lieve, leuke man die voor mij onbereikbaar hoort te zijn, maar die mij toch onbewust laat dromen van meer.

Warmte en genegeheid gemist

Zelf heb ik net een relatie van negentien jaar achter de rug. Lange tijd heb ik me daarin alleen gevoeld en warmte en genegenheid gemist. Het zijn die dingen waar ik nu zo naar verlang. Misschien maakt dat me kwetsbaar en ontvankelijk voor nieuwe, prettige prikkels. En als ik hem tegenkom op een feestje van gemeenschappelijke kennissen lijkt het of al mijn wensen op dat gebied worden vervuld.

Liefde op het eerste gezicht

We kijken elkaar recht in de ogen aan, lachen sprankelend naar elkaar en even is het alsof de sterren de hemel raken. Liefde op het eerste gezicht. Er is een chemie die niet te beschrijven valt en voor we het weten, dansen we samen. Daarbij drukt hij mij tegen zich aan, waardoor de grond even onder mijn voeten vandaan lijkt te zakken. Zo stevig, alsof hij mij in zich wil drukken. Het voelt fijn.

Interessante en aantrekkelijke vrouw

We houden contact en dat mag niemand weten. En ik haat liegen. Iets wat enerzijds zo goed voelt, is anderzijds heel fout. We weten het allebei en we hebben er beiden last van. Het maakt me ziek, misselijk. Het doet mijn hoofd spinnen. Wat móét ik hiermee?

Ondertussen geniet ik van onze dagelijkse appjes, onze lange telefoongesprekken en het feit dat ik me door hem opnieuw een interessante en aantrekkelijke vrouw voel. We besluiten heel stellig dat we elkaar niet zullen zien en toch gebeurt dat. Vier keer. Dat we dan seksueel intiem zijn maakt de schuldgevoelens nóg sterker. En uiteindelijk beslissen we samen dat het stopt.

Speciaal gevoel

Verdergaan met mijn leven is op dat punt nog niet zo’n gemakkelijke opdracht. Maar natuurlijk lukt me dat. Ik ben een spontaan en blij mens. Moeder van een prachtige zoon met wie ik een heerlijke band heb.

Nu een jaar later heb ik zelfs een nieuwe partner gevonden, die ik heb verteld over de intense verliefdheid die me altijd zal bijblijven. Over de man die me na een relatie van negentien jaar zo speciaal liet voelen. Onze beslissing om te stoppen was goed. Maar ik draag hém en onze hartstochtelijke momenten voor altijd mee in mijn hart.”

clarissa-getrouwde-man

Nederlandse vrouwen zijn veel te bescheiden. Ze realiseren zich vaak niet hoe stoer het is wat ze allemaal doen. Daarom laat Margriet vrouwen weten dat ze Gewoon Stoer zijn!

Hier vind je alles over de Gewoon stoer campagne en lees je meer verhalen van stoere vrouwen.

Tekst | Laura Kraeger
Beeld | Margriet

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 29-30, 2019.
Het hele nummer lezen? Ga dan nu naar de winkel of  Bestel ‘m hier eenvoudig online!

 

Ook interessant