Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Willemijn Hoebert

willemijn-hoebert.jpg

Willemijn Hoebert (38) 
is meteoroloog en presentator van de weerberichten bij de NOS. ‘In het vliegtuig geniet ik van 
de wereld boven 
de wolken’

Buitenland
“Mijn hele basisschooltijd heb ik in Indonesië en Portugal gewoond, waar mijn vader destijds werkte. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik die culturen heb mogen opsnuiven en vloeiend Portugees spreek: dat heeft me een rijker mens gemaakt. Indonesië is erg veranderd sinds mijn jeugd, maar Portugal voelt nog steeds als mijn tweede thuis. Ik kom er zeker één keer per jaar.”

Nachtdienst
“Een tijd heb ik ’s winters nachtdiensten bij de gladheidsbestrijding gedraaid. Het werk vond ik leuk, ’s nachts wakker zijn een hel! Toen ons 
eerste kind onderweg was, dacht mijn man: dat wordt nog wat… Maar onze zoons van zes en drie hoeven maar een kik te geven of ik sta naast hun bed. Ik vind dat helemaal niet erg: het zijn heerlijke, extra knuffelmomenten!”

Wiber
“Als ik ’s avonds thuiskom, staat onze zwarte herder Wiber met haar neus enthousiast tegen de deur te duwen. Zo worden onthaald is al leuk, maar ik word nóg vrolijker als ik dan met een rood laserlampje over ons erf schijn en zij er als een dolle achteraan gaat.”

Wolken
“Sinds ik als kind voor de eerste keer bewust in een vliegtuig boven de wolken kwam, ben ik weg van die waanzinnige uitzichten. Vroeger wilde ik daarom piloot worden, maar als weervrouw heb ik uiteindelijk ook met de wolken te maken. Ik probeer zo min mogelijk te vliegen, omdat het zo slecht is voor het milieu. Maar ik geniet nog steeds van die wereld boven de wolken.”

Passiefhuis
“Ik woon tussen de weilanden, vlak bij een Gelders bos. Het idee van wonen in een stad benauwt me, al vind ik het wel leuk om soms de drukte op te zoeken. De vrijheid van het platteland vind ik heerlijk en het is voor onze jongens geweldig om hier op te groeien. We zijn vlak achter onze huidige woning een ‘passiefhuis’ aan het bouwen: een vrijwel energieneutraal huis met zonnepanelen, driedubbel glas, aardwarmte en zonder gas. Een geweldig project.”

Werk
“Nooit had ik gedacht dat ik weervrouw zou worden. Toen de NOS vroeg of ik auditie wilde doen, dacht ik: leuk, dan zie ik de studio en Sacha de Boer een keer! Ik hoefde niet zo nodig op tv en ging ervan uit dat iemand anders het zou worden. Achteraf ben ik heel blij dat ik wél ben gekozen. Ik ben hier zó op mijn plek, ze krijgen me niet meer weg!”

Interview | Bas Maliepaard
Foto | NOS

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-31, deze editie is te bestellen via Magazine.nl.

 

 

 

Bekijk ook dit grappige filmpje: 

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant