Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Tony Hadley

tony-hadley.jpg

Zanger en songwriter Tony Hadley (ex-leadzanger Spandau Ballet) treedt op 9 en 10 februari op in Nederland en zal dan zijn nieuwe nummers zingen, maar ook de hits waar hij destijds zo beroemd mee is geworden. (tonyhadley.com)

Zomer vol kinderen
“Mijn kinderen zorgen voor veel geluk in mijn leven. Thomas is de oudste van mijn vijf kinderen, hij is 33, de jongste is Genevieve, zij is vijf. Ze zijn de spil van mijn leven, met wie de dag begint en eindigt. Met hen om me heen ben ik de echt de gelukkigste man op aarde.”

Podiumdier
“Op het podium ben ik in mijn eigen bubble, in mijn eigen tuintje. Het is de plek waar ik helemaal mezelf kan zijn, en waar ik kan laten zien wat ik kan, wie ik ben. Het blijft een magisch gebeuren. Als de lichten uitgaan en ik het podium op loop, gaat er elke keer weer een tinteling door me heen.”

Eerste fiets
“Op een dag kwam ik thuis en stond er een fiets in de voortuin. Toen ik aan mijn ouders vroeg van wie die was, zeiden ze: ‘Die is voor jou’. Het was een tweedehandsje van mijn neef Robert, maar ik was de koning te rijk. Ik ervoer er voor het eerst vrijheid mee. Op die fiets kon ik overal naartoe, ik voelde me echt een wereldreiziger.”

Weekendrust
“Zondagochtend vind ik het fijnste moment van de week. Er is geen hectiek van kinderen die naar school moeten of racen naar sportclubjes. Die ochtend klimmen onze dochters bij ons in bed en worden we met elkaar wakker. Ik lees mijn jongste dochter voor, we maken plannen voor de dag, heerlijk.”

Eerste platencontract
“Het tekenen van het eerste platencontract: daar begint het allemaal mee. Het was mijn droom op school om net zo groot te worden als David Bowie of Freddy Mercury. Dus toen ik op mijn twintigste met de jongens van Spandau Ballet ons eerste contract tekende bij de platenmaatschappij voelde dat als de eerste stap naar het verwezenlijken van mijn droom.”

Rome
“Ik ben gek op Italië en de Italianen. Het is een gepassioneerd volk, het land heeft prachtige natuur en architectuur. Rome is bij uitstek mijn favoriete stad in de wereld. Als ik er met mijn vrouw Alison ben, lopen we uren rond en ontdekken we elke keer weer nieuwe plekjes. De stad heeft een heel fijne dynamiek en brengt de romanticus in mij naar boven. Ik loop altijd hand in hand met Ally door de stad.”

Meezingen met Tony

Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) scoorde in de jaren ’80 de ene hit na de andere, Gold, Through The Barricade, True: wie kent ze niet? Maar hij heeft ook eigen nummers, zoals zijn nieuwe single het prachtige Everytime. En zijn krachtige stem heeft in al die jaren niets van zijn glans verloren. Zodra hij begint wordt je weer meegenomen naar de jaren tachtig. Volgende maand gaat de Britse zanger met zijn Tonight Belongs To Us Tour op tournee door Europa. In Nederland treedt hij op 9 februari op in De Boerderij in Zoetermeer en op 10 februari in De Vorstin in Hilversum. Hij zal zijn nieuwe nummers zingen, maar uiteraard ook de hits waar hij destijds zo beroemd mee is geworden.

Tekst | Bas Maliepaard
Beeld | Hollandse Hoogte

Dit is afkomstig uit Margriet 2018-06, deze editie is te bestellen via Magazine.nl.

Lees ook andere geluksmomenten

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant