Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Tim Douwsma

tim-douwsma.jpg

Bekende Nederlanders geven elke week een kijkje in hun geluksmomenten. Deze week is de beurt aan Tim Douwsma (28). Hij presenteert 
met Nicolette van Dam de nieuwe 
talentenjacht The next boy/girl band, vanaf 26 augustus wekelijks om 20.30 uur bij SBS6.

‘Fijn om met mensen te praten die me gewoon kennen als Tim van voetbal’

Voetbalveld

“Als kind vond ik het altijd moeilijk om in de pas te lopen op school. Ik was een vrije geest, een creatieve jongen, leren was niet echt iets voor mij. Na een schooldag sprong ik liever over de sloot achter ons huis naar het voetbalveld dan dat ik met mijn neus in de boeken dook. Op dat veld was ik gelukkig. Lekker voetballen gaf me een vrij gevoel.”

Friesland

“Ik woon in Amsterdam, maar vind het heerlijk om naar mijn ouders in Friesland te gaan en daar met onze hond Sardas in het bos te gaan lopen. Het is ook fijn om 
te praten met mensen die me gewoon kennen als Tim van het voetballen of van achter de bar in de kroeg. Als er dorpsfeest is, ga ik altijd terug. Ik voel me niet te goed om dan een gekke pruik op te zetten en mee te doen aan de playbackshow.”

Broertje

“Ik heb een halfzus en halfbroer van wie ik veel houd en een vol broertje, Rick. Wij zijn laatst voor het eerst met z’n tweeën op reis geweest, omdat we allebei 
op dat moment geen vriendin hadden. Tijdens die vakantie zijn we erachter 
gekomen dat we meer op elkaar lijken dan we dachten. Het was echt heel leuk samen. We hebben veel gelachen en zijn dichter tot elkaar gekomen.”

Scooter

“Als jongen van vijftien droomde ik er al van om naar Amsterdam te verhuizen en daar mijn vleugels uit te slaan. Ik ben er de opleiding tot filmacteur gaan doen. 
Ik woon iets buiten Amsterdam aan het water en heb een heerlijk dakterras met veel privacy. Met de scooter ben ik in tien minuten in het centrum. Dat vind 
ik echt een geluksmoment: door Amsterdam rijden en de vrijheid ervaren dat 
iedereen daar mag zijn wie hij is.”

Carrière

“In mijn carrière tot nu toe heb ik veel geluksmomenten meegemaakt. Ik begon als zestienjarige met acteren en heb inmiddels gepresenteerd, gezongen, in films gespeeld en op het toneel gestaan. Een van de hoogtepunten was de première van Grease. Ik had er keihard voor geknokt en na de voorstelling kwam ik de trap af en stond mijn familie daar, m’n moeder in tranen. Ja, dat was bijzonder.”

Ouders

“Mijn ouders zijn gescheiden en dat is voor mij als kleine jongen lastig geweest. Toch prijs ik me gelukkig dat ze er op belangrijke momenten in mijn leven samen voor me zijn.”

interview: bas maliepaard.

M36 CoverDit interview komt uit Margriet 36, bestel het magazine via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant