Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Roos Rebergen

roos-rebergen.jpg

Bekende Nederlanders geven elke week een kijkje in hun geluksmomenten. Deze week is dat Roos Rebergen (28). Zij is bekend van haar band Roosbeef en debuteerde onlangs met de dichtbundel 
Ik ben al 11 jaar geen 16 meer. Ze treedt 17 september met haar gedichten op tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht.

‘In mijn brommer zit een soort antidepressivum; zodra ik ’m start, ben ik gelukkig’

Jotte

“Mijn broer vertelde mijn moeder en mij in een restaurant dat hij een kind zou krijgen. Ik begon helemaal te hyperventileren en gilde: ‘Ik word tante!’ Ik denk dat mijn naam speciaal is gemaakt voor een tante: tante Roos, dat klinkt toch of het zo hoort? Jotte is nu een half jaar oud en ik word heel gelukkig als ik haar zie.”

Huwelijk

“Mijn vriend Paul gaat drie jaar in Kentucky werken en ik ga mee. Om een visum te krijgen, zijn we getrouwd. We wilden het klein houden, maar uiteindelijk 
had mijn schoonmoeder een grote witte taart met bloemen erop geregeld.
Een vriendin kwam met witte duiven aan en ik had een kunstfluiter uitgenodigd voor een optreden. Later hebben we nog een groot feest voor vrienden gegeven.”

Scoopy

“Ik heb een oud brommertje, een Honda Scoopy. Er zit een soort antidepressivum in dat ding. Zodra ik ’m start en er met mijn man op rijd, ben ik gelukkig. 
Er zit een bel op, hij klinkt leuk, ziet er grappig uit en er zitten helmen bij die misschien niet zo veilig zijn, maar wel goed staan.”

Geluk

“Ik vind het een geluk dat ik het geluk steeds vaker tegenkom en het me steeds beter lukt om het te zien en te voelen. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik het leven niet heel makkelijk vind en last heb gehad van een depressie. Maar ik heb gemerkt dat ik mijn weg toch weet te vinden.”

Koeioneur

“Mijn ouders organiseerden vroeger op onze boerderij festival De Koeioneur. 
In de koeienstallen en overal waar het kon, kwamen drie dagen lang artiesten 
optreden. Ik heb er mooie herinneringen aan: mijn ouders die tot diep in de 
nacht dansten, en mijn eerste eigen optredens.”

Muziek

“Vroeger vond ik optreden stressvol, maar hoe meer ervaring ik krijg, hoe leuker ik het vind. Het blijft speciaal om met mijn beste vrienden muziek te maken.”

Schrijven

“Voor mijn vijftiende schreef ik liedjes in het Engels, maar pas toen ik in het Nederlands begon te schrijven, ging ik van binnen open. Met mijn dichtbundel heb ik weer zo’n stap gezet: zonder muziek schrijven. Ik kan me het moment nog goed herinneren dat ik dacht: dit wordt wel wat.”

interview: bas maliepaard. fotografie: hollandse hoogte.

m39-coverDit komt uit Margriet 38-2016, je kunt editie 38-2016 bestellen via Tijdschrift365.nl.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant