Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Nynke Laverman

nynke-laverman.jpg

Bekende Nederlanders geven elke week een kijkje in hun geluksmomenten. Deze week zangeres Nynke Laverman (36). Zij brak twaalf jaar geleden door met haar Friese fado’s. Haar nieuwste album Wachter ligt in de winkel. Vanaf 3 oktober speelt ze in de theaters.

Pelle & Sylas

“De geboorte van mijn kinderen vond ik iets heel wonderlijks. Vooral bij de eerste, Pelle (4), omdat toen mijn rol in het leven veranderde. Ik schoof een generatie op, was opeens een moeder. Ik vind het ook overweldigend om me te realiseren dat mijn ouders voor mij voelen wat ik voor hem en Sylas (1) voel. Als ik naar mijn kinderen en mijn man kijk, kan ik me intens gelukkig en bevoorrecht voelen: jemig, wat hebben wij het bizar leuk samen.”

Concertgebouw

“Het is zeldzaam dat ik tijdens een concert helemaal opga in het moment, omdat er zo veel dingen bij elkaar moeten komen. Mijn stem moet goed zijn, het samenspel moet kloppen… Maar ik herinner me een optreden in het Concertgebouw waarbij de band en ik het gevoel hadden dat we vlogen. Die zaal tilt je op; als je in vorm bent, maakt die zaal het nóg beter.”

Bos

“Als ik in het bos wandel en me realiseer dat veel van die hoge bomen er al stonden voor ik er was, kan me zo’n mooi gevoel overvallen dat ik een klein onderdeeltje ben van iets veel groters. Dat vind ik altijd heel indrukwekkend.”

Reizen

“Sinds ik moeder ben, is het reizen een beetje uit mijn leven verdwenen. Maar ik koester de herinneringen aan de reizen die ik heb gemaakt. Ik houd ervan om in mijn eentje in een totaal onbekende wereld te verdwijnen. De mooiste ervaring was de maand die ik bij een nomadenfamilie in Mongolië heb gelogeerd. Het was heel bijzonder om te zien hoe zij in harmonie met hun omgeving leven. Mijn album Nomade ging daarover, maar mijn nieuwe plaat Wachter raakt ook aan dat thema.”

‘Als ik naar mijn kinderen en mijn man kijk, kan ik me intens gelukkig en bevoorrecht voelen’

Fantasie

“Soms mis ik de manier waarop ik als kind helemaal kon opgaan in mijn fantasie. Ik weet nog dat ik in de badkamer zogenaamd interviews gaf, waarin ik deed alsof ik daar woonde. ‘Ik heb een heel gek huis, met allemaal water erin,’ zei ik dan. Achteraf gezien zijn dat echt geluksmomenten geweest.”

Chocola

“Ik houd ervan om mijn heimelijke genoegens te stapelen. Ik ben gek op chocola en vind douchen heerlijk, dus ik gun het mezelf soms om chocola onder de douche te eten. Echt een aanrader!”

Dit komt uit Margriet 34, bestel het nummer hier.

Foto: Menno Stassen

Ook interessant