Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Margreet Beetsma

margreetbeetsma.jpg

Margreet Beetsma (44) presenteert het actualiteitenprogramma EditieNL, dagelijks te zien om 18.15 uur op RTL4.

Dozendorp
“Nu ik zelf kinderen heb, realiseer ik me hoeveel ruimte wij vroeger van onze ouders kregen om te spelen. Als mijn dochter met vriendjes het huis op z’n kop zet, denk ik weleens: moet dat allemaal hier? Terwijl ik daar vroeger zelf zo van genoot! We woonden vlak bij een elektronicazaak, waar we lege tv-dozen ophaalden om midden in de woonkamer een heel dorp te bouwen. Mijn ouders werden dan verbannen, maar mopperden nooit.”

Oma
“Mijn oma is honderd en nog bijzonder kien. Onlangs had ik een openhartig gesprek met haar. Ze vertelde dat het van haar wel afgelopen mag zijn. Haar gehoor en zicht zijn slecht, al haar vriendinnen zijn weggevallen. Dat maakte me verdrietig. Daarna haalden we herinneringen op aan onze geweldige logeerpartijen bij haar. ‘Ik zou het zo graag allemaal nog eens overdoen,’ zei ze. Daar werd ik juist gelukkig van, omdat ze heeft genoten van het leven.”

Aardverschuiving
“Moeder worden vond ik een aardverschuiving. Toen ik zwanger was van onze dochter Berber (6), was het nog zo abstract dat ik na de geboorte helemaal overweldigd was dat er écht een kindje uit me was gekomen. Zij en onze zoon Jim (4) leren mijn vriend André en mij elke dag met nieuwe ogen naar het vanzelfsprekende te kijken. We zijn erg gelukkig met elkaar.”

Maurice
“Ik vind het heerlijk om samen met onze labradoodle lange wandelingen in het bos te maken. Hij heet Maurice, de hond.” (lacht) “Ik trim hem zelf. Het is dan echt een soort schaapscheerdersfeest bij ons thuis. Maurice ziet er daarna niet uit, want ik kan het niet zo goed en trim op standje ‘kaal’, maar hij laat het beter toe dan in een professionele trimsalon.”

Schrijven
“Ik haal veel voldoening en lol uit mijn tv-werk, maar wat niet veel mensen weten, is dat ik ook scenario’s schrijf voor voorlichtingsfilms van bedrijven en gemeenten. Ik kan er heel gelukkig van worden als ik aan zo’n klus begin en er een mooi verhaal ontstaat, waarin alles op een gegeven moment klopt.”

Kostuumdrama
“Mijn heimelijke genoegen: kijken naar kostuumdrama’s. Misschien komt het omdat ik geschiedenis heb gestudeerd, maar ik smul van al die mooie historische kleding en decors. En van de vaak wat zoetsappige verhalen over wie met wie gaat trouwen. Downton Abbey vond ik bijvoorbeeld geweldig.”

Interview | Bas Maliepaard
Foto | rtl

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-29, deze editie is te bestellen via Tijdschrift365.nl.

Bekijk ook dit grappige filmpje: 

Ook leuk om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant