Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Hans Klok

hansklok.jpg

Illusionist Hans Klok (48) toert langs de theaters met zijn magische show House of horror. Speellijst: hansklok.nl.

Goocheldoos
“Op mijn tiende kreeg ik van mijn opa en oma een goocheldoos. Ik kon mijn geluk niet op. Ik keek altijd naar het tv-programma Ren je rot, waarin Hans Kazàn goocheltrucs uitlegde, en wilde zelf ook goochelaar worden. Ik verstopte de doos onder mijn bed, om te voorkomen dat andere mensen de geheimen achter de trucs zouden ontdekken. Wist ik veel dat er in Nederland duizenden van die dozen in omloop waren!”

Zwembad
“Ik heb een zwembad in mijn huis. Dat klinkt iets luxer dan het is, want ik moet het delen met vijftig andere bewoners van het appartementencomplex. Toch voel ik me een filmster in zijn eigen zwembad als ik baantjes trek.”

Dann
“Tijdens één van mijn shows in Carré vorig jaar vroeg ik een jongen uit de zaal op het podium om me te assisteren. Ik vond ’m zó leuk, dat ik hem nog eens wilde zien. De vrouw die naast hem zat, kende ik van Facebook. In de pauze heb ik haar een berichtje gestuurd, of ze zijn nummer kon vragen. We spraken af, werden stapelverliefd en woonden na een week samen.”

Sterren
“De première van mijn show in Las Vegas met Pamela Anderson was een droom die uitkwam. Ook de afterparty, met sterren als Sylvester Stallone en Amy Winehouse, was onvergetelijk. Een minder bekend hoogtepunt uit mijn carrière is het moment dat ik de Zilveren Clown won op het Circus Festival van Monte Carlo. Illusionisten treden zelden op in een piste, omdat het publiek dan rondom zit en trucs kan doorzien. Ik heb dat toch gedaan en vond het geweldig dat ik daarvoor erkenning kreeg vanuit de circuswereld.”

Broer
“Mijn broer Wouter is altijd trots op me. Als hij op vakantie in Spanje een poster van mij ziet hangen, stuurt hij me er een fotootje van. Die betrokkenheid betekent veel voor me. Ik ben op mijn beurt ontzettend blij voor hem dat hij een paar jaar geleden mijn schoonzus heeft ontmoet. Je kunt enorm met haar lachen en ze hebben samen een relatie om jaloers op te zijn.”

Geluk
“Elke ochtend is voor mij een geluksmoment: yes, weer een dag! Natuurlijk heb ik ook tegenslagen gehad: de onverwachte dood van mijn vader hakte erin en ik ben twee keer bijna failliet gegaan… Maar ik heb zelden depressieve gevoelens gehad, er is te veel om heel gelukkig mee te zijn.”

Interview | Bas Maliepaard
Foto | Linda Dubbeldeman

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-45, deze editie is te bestellen via Magazine.nl.

Lees ook andere geluksmomenten

Kijk ook

Met dit simpele trucje worden je hamburgers altijd gaar…

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant