Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

De geluksmomenten van Carolien Borgers

carolien-borgers.jpg

Bekende Nederlanders geven elke week een kijkje in hun geluksmomenten. Deze week Carolien Borgers (33). Borgers is cabaretière en werd naast haar theatershows bij het grote publiek bekend door haar deelname aan Wie is de Mol? en It takes two. Van 19 t/m 21 augustus is ze te zien op festival Lowlands.

Geheime plek

“In het midden van de kledingkast op mijn meisjeskamer had ik een geheime plek. Daar lagen mijn dagboek en een zaklamp. Na hockey op zaterdag kreeg ik altijd een rol dropmentos en daarmee ging ik dan op die geheime plek heerlijk zitten lezen, bijvoorbeeld in de detectiveserie Nancy Drew.”

Slenteren

“Als het zonnig is en ik doelloos kan rondslenteren door de 9 straatjes in Amsterdam, voel ik me heel gelukkig. Het centrum is relatief klein, dus meestal kom ik wel een bekende tegen. Die spontane get-togethers vind ik heel fijn.”

Zorgeloos

“Geluk heeft vaak met zorgeloosheid te maken en als je daar dan over nadenkt, kom je toch vaak in je jeugd terecht. Ik herinner me de zondagen dat mijn ouders, mijn kleine zusje en ik óf wielrennen óf schaatsen keken en mijn moeder in de oven een soort gezonde bittergarnituur maakte. Puur geluk, die momenten.”

‘Tijdens mijn vaders ziekbed heb ik ook veel geluk ervaren’

Vader

“Vorig jaar overleed mijn vader en dat is de verdrietigste periode uit mijn leven tot nu toe. Maar tijdens zijn ziekbed heb ik ook geluk ervaren, als we bijvoorbeeld in de tuin zaten en ik me heel erg bewust was van hoe gezegend ik ben met de mensen om me heen. Datzelfde ervoer ik tijdens zijn uitvaart, op een prachtige, strakblauwe dag. Er waren wel veertig vrienden van me uit Amsterdam naar Etten-Leur gekomen. Die verbondenheid vergeet ik nooit meer.”

Lowlands

“Twee jaar geleden stond ik met een van m’n beste vrienden op Lowlands in de Alpha, de grootste tent, waar wel achttienduizend mensen in stonden. Een waanzinnige ervaring. We deden daar onze show Always hardkoor. We zongen de catchy refreintjes van dancehits uit de jaren negentig, maar dan akoestisch. Het is op YouTube terug te zien.”

Films

“Tot mijn achttiende heb ik ongeveer maar vier films gezien: The sound of music en de drie Indiana Jones-films. Toen ik laatst ziek was, heb ik mezelf ondergedompeld in klassiekers die je gezien moet hebben. Zwart-witfilms als
Casablanca en To kill a mockingbird. Supertraag, maar heerlijk om te kijken.”

Snoep

“Mijn heimelijke genoegen? Als ik in de supermarkt een zak snoep zie liggen die is opengemaakt, kan ik het niet laten er een hand van in mijn jas te steken.”

Dit komt uit Margriet 35, bestel het magazine via Tijdschrift365.nl.

foto: sanne nadine hes

Ook interessant