Floor van de Pavert Beeld Robert Elsing
Beeld Robert Elsing

PREMIUMZij maakt het verschil

Floor van de Pavert gunt iedere vrouw de juiste bh: ‘Maat 60i klinkt als een kermisattractie, maar is het echt niet’

Elke week zet Margriets hoofdredacteur Helene van Santen een vrouw in het zonnetje. Een vrouw die de spotlights verdient, omdat ze andere vrouwen in hun kracht zet. Omdat ze zich inzet voor een betere maatschappij. Omdat zij het verschil maakt.

Deze week: Floor van de Pavert, oprichter van SuperBra.

Wat doe je precies?

Floor: “Ik ben oprichter en eigenaar van SuperBra, een lingeriewinkelketen met winkels in Rotterdam en Utrecht en een webshop. Diversiteit en inclusiviteit hebben wij hoog in het vaandel staan, wij laten op social media bijvoorbeeld veel verschillende soorten lichamen zien, omdat wij vinden dat iedereen die lingerie wil dragen er prachtig uit kan zien. Onze huidskleurmuur is ook inclusief, daar hangen setjes van lichtbeige tot donkerbruin. Verder onderscheiden wij ons door écht goed advies, doordat we altijd meer dan 100 maten op voorraad hebben (kleine én grote cup- en omvangsmaten!) en doordat een setje bij ons geen rib uit je lijf kost.”

Wat is jouw drijfveer?

“Ik vind dat er een hoop fundamenteel misgaat in de lingerie-industrie. Het is, als je erover nadenkt, toch bizar dat veel vrouwen het idee hebben dat een bh nooit echt lekker kan zitten? De oorzaak hiervan ligt er vooral in dat je bijna nergens goed geadviseerd wordt; meestal is de geadviseerde cup te klein en de omvang te ruim.

Mijn eigen bh-maat is 60i. Dat klinkt als een kermisattractie, maar dat is het echt niet. Winkelen voor lingerie of badmode was nooit leuk voor mij, er waren maar drie winkels in heel Nederland die mijn maat hadden en veel keuze was er nooit. Ik dacht: als ík al moeite heb om een goede bh te vinden, hoe moet het dan zijn als je écht grote borsten hebt?”

Hoe ziet jouw droom eruit?

“Ik wil een bh-revolutie tot stand te brengen. Mijn missie is om iedereen die een bh wil dragen in de best passende maat te krijgen, omdat ik weet dat dat je zelfvertrouwen een enorme boost kunt geven. Over acht jaar wil ik dat er twaalf SuperBra-winkels zijn in Nederland om zo veel mogelijk mensen in een goedzittende bh te krijgen.”

Waar ben je echt trots op?

“Ik ben heel trots op hoe hard we groeien. Tijdens één van de lockdowns mocht ik als getroffen retailondernemer videobellen met Máxima. Ik vertelde haar dat ons pre-corona omzetgroeipercentage 36% per jaar was en zij zei dat dat indrukwekkend hoog was. Toen voelde ik me wel even heel trots!”

Wie heeft voor jou het verschil gemaakt?

“Operationeel manager Getter is sinds 2018 bij SuperBra. Zij heeft enorm bijgedragen aan het bedrijf en heeft mij ook persoonlijk door moeilijke tijden gesleept. In april 2020 ging ik met zwangerschapsverlof. Het was een turbulente tijd vanwege corona en omdat we net de tweede winkel hadden geopend. Maar Getter verving mij en omdat ik wist dat alles in goede handen was, had ik toch een ontspannen verlofperiode.”

Hoe kunnen onze lezers bijdragen?

“Om de bh-revolutie tot stand te brengen, is het belangrijk dat er meer bewustzijn komt over bh-maten. Cup D is bijvoorbeeld helemaal niet zo groot als veel mensen denken! Je kunt om meer inzicht te krijgen bijvoorbeeld onze social media volgen (@superbrastore op alle kanalen) maar de volgende onafhankelijke instagramaccounts geven ook goede informatie: @thelingerieprincess en @theirishbralady.”

Wie maakt volgens jou het verschil?

Ben of ken jij ook een vrouw die de spotlights verdient, omdat ze zich inzet voor andere vrouwen en/of de maatschappij? Mail naar zijmaakthetverschil@margriet.nl

Helene van SantenRobert Elsing
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden