Persoonlijk

Waarom fans van Charles Aznavour déze film moeten zien

waarom-fans-van-charles-aznavour-deze-film-moeten-zien.jpg

Wie ook blij en soms een beetje prettig weemoedig wordt van de prachtige muziek van Charles Aznavour, móét de film Aznavour, le regard de Charles gaan zien. Formidable!

Charles Aznavour (1924-2018) kennen we natuurlijk als een zeer populaire Franse chansonnier. Maar hij acteerde ook en, wat de meesten van ons niet weten, hij filmde. Hij filmde alles wat los en vastzat, alles wat met zijn eigen leven te maken had. Dat deed hij met een 16 mm filmcamera die hij in 1948 van ‘collega’ Edith Piaf kreeg. Hij schoot vele filmrollen vol en nam zijn camera overal mee naartoe.

Film Charles Aznavour

Hij filmde allerlei gebeurtenissen, zijn vrienden, zijn geliefden, de plekken waar hij optrad en ga zo maar door. Eigenlijk is zijn filmmateriaal zijn dagboek. Heel persoonlijk en heel dicht bij de Charles Aznavour die wij nog niet kenden. Vlak voor zijn dood liet hij wat filmbeelden aan regisseur Marc di Domenico zien. Die besloot meteen, samen met Charles: hier moeten we iets mee. En zo ontstond de docu Aznavour, le regard de Charles.

Natuurlijk zijn ook veel van zijn prachtige nummers te horen. Het bijzondere is dat je nu ook zo mooi ziet waarover of over wie de nummers als La bohème en She gaan. Het beeld wat wij hebben van Aznavour de zanger wordt door hemzelf ingekleurd als het ware, met zijn eigen filmbeelden. Een ontroerende film!

De documentaire Aznavour, le regard de Charles draait nu in de bioscoop.

Bekijk de trailer hieronder:

Beeld | Brunopress

Lees ook:
Kijktip van Alexandra: ‘Fan van Stevie Nicks? Dan is deze voor jou!’

Alexandra Holscher

Alexandra Holscher (54), eindredacteur, is getrouwd en moeder van drie kinderen (16, 20 en 22). Naast haar werk is ze mantelzorger voor haar moeder van 94. Om te ontspannen doet ze aan yoga, bootcamp en zingt ze in een koor. Ze houdt van films kijken en ‘met haar handen bezig zijn’.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Ook interessant