Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Dit zijn de favorieten van prinses Margriet

dit-zijn-de-favorieten-van-prinses-margriet.jpg

Benieuwd naar wat onze gasthoofdredacteur het allerliefste doet, ziet en liefheeft? Dit zijn de favorieten van Prinses Margriet.

Van dansen, tot huisdieren en hobbies.

Prinses Margriet haar favoriete bloem? De pioenroos

“De pioenroos is echt mijn lievelingsbloem! Jammer genoeg zijn pioenrozen niet het hele jaar te verkrijgen, maar daardoor is het ook extra genieten als ze er wel zijn.”

Haar favoriete balletgezelschap: Introdans

“Dansgezelschap Introdans beweegt je. Letterlijk en ­figuurlijk. De beweging zit ook in de manier waarop Introdans maatschappelijk betrokken is. Dit jaar bestaan ze vijftig jaar!”

Lekker in beweging: schaatsen

“Schaatsen is een passie van mij. Hier schaats ik voor Lymph & Co, de stichting van mijn zoon Bernhard die fondsen werft voor wetenschappelijk onderzoek naar betere en effectievere behandelingsmogelijkheden van lymfeklierkanker.”

Margriet puzzelt graag

“Ik ben groot fan van de puzzels van Jan van Haasteren omdat er veel humor in zit. Zijn puzzels zijn een klasse apart, hij weet ons mensen op een kostelijke manier te typeren.”

De huisdieren van Prinses Margriet: borderterriërs Boogiewoogie en Glengie

“We hebben eigenlijk altijd honden gehad. In het begin van ons huwelijk veel husky’s, heel grote ­honden. De laatste dertig jaar hebben we vooral borderterriërs gehad, meestal meerdere tegelijk.”

Met de voeten in de sneeuw: skiën

“Ook skiën mag je wel een passie van mij noemen. Nog steeds, ook al kies ik de laatste jaren ook vaak voor langlaufen. Deze foto van mij en mijn moeder is genomen in 1960 in Zermatt.”

Tekst | HKH Prinses Margriet
Beeld | Getty Images, alamy, prof. mr Pieter van Vollenhoven (borderterriërs), met dank aan jumbo.eu (puzzel jan van haasteren)

De favorieten van Prinses Margriet staan in Margriet 42. Dit nummer nabestellen kan via lossebladen.nl

Ook interessant