Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Persoonlijk

Mijn verhaal: ‘Diep in mijn hart wist ik dat dat extraatje in onze relatie er niet meer was’

mijn-verhaal-diep-in-mijn-hart-wist-ik-dat-dat-extraatje-in-onze-relatie-er-niet-meer-was.jpg

Dionne (52): “Joost en ik zaten samen op de lagere school. Hij was een jaar ouder en iets groter en stoerder dan de andere jongens en daardoor viel hij mij op. Zelf was ik vrij verlegen, lief voor iedereen, en juist dat zachte sprak hém aan. Het duurde nog wel even voordat we echt verkering kregen. Hij was toen zestien en ik vijftien, hartstikke jong nog.”

We hadden hooguit weleens met een ander gezoend, maar onze seksualiteit ontdekten we samen. Dat voelde vertrouwd.

Een gezin

“En uiteindelijk gebeurde wat we hadden bedacht: we trouwden en kregen samen drie kinderen. Op mijn 26ste werd onze zoon geboren, daarna volgden twee dochters. Joost werkte als fysiotherapeut in het dorp en ik had mijn baan in het onderwijs. Het waren heerlijke jaren voor ons als gezin.”

Extraatje in relatie was weg

“Er gebeurde weinig gekkigheid; we genoten van ons bedrijvige bestaan met fijne vakanties tussendoor. Ik had nog lang zo kunnen doorgaan, dacht niet eens na over wat ik eventueel miste in dit dagelijkse ‘gekabbel’ en dat er nog andere keuzes konden zijn. Toen Joost op mijn 48ste ineens de knuppel in het hoenderhok gooide, kwam dat voor mij als een grote verrassing. Hij was niet verliefd op een ander, het was ook niet dat hij niet meer van mij hield, maar hij had wel het gevoel dat er méér moest zijn. Wij waren elkaars beste vrienden geworden. Hartstikke waardevol, maar, zo gaf hij aan, als man wilde hij graag die ‘sparkle’ voelen en diep in mijn hart begreep ik wat hij bedoelde, dat dat extraatje in onze relatie er inderdaad niet of niet meer was. ‘Vertrouwd’ is fijn, maar met een beetje spanning krijgt de liefde pit. En die pit miste hij.”

Vriendschap

“We zijn uit elkaar gegaan en als vanzelfsprekend hield de vriendschap stand, wat voor de kinderen ook nog steeds fijn is. Natuurlijk waren er het verdriet om het loslaten en het gemis van zijn dagelijkse aanwezigheid, maar ook ik ben uiteindelijk op zoek gegaan naar dat extraatje waar Joost het over had. En ik heb het gevonden, vier jaar geleden, bij André.”

Compleet gelukkig

“Achteraf ben ik Joost heel dankbaar voor zijn lef om die grote stap te zetten. Ik had het nooit gedaan en weet nu wat ik dan had gemist. André is ook een vriend, maar meer dan dat mijn partner en mijn geliefde. Bij hem voelt het alsof ik word gezien als vrouw. Ik vind het leuk als hij met die twinkeling in zijn ogen naar mij kijkt en me verwent met een voetmassage of een etentje bij kaarslicht. Joost en ik waren heel tevreden met elkaar, maar met onze nieuwe partners, en onze vrienden en familie aan de zijlijn, zijn we allebei compleet gelukkig.”

M20

Margriet 20 ligt in de winkels, met alles over (in je eentje) bewegen met de mooiste fiets- én wandelroutes in Nederland. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Beeld | iStock

Ook interessant