Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Even delen Persoonlijk

Even delen: ‘Tegelijkertijd gooien we het bovenstuk van onze bikini’s uit’

even-delen-tegelijkertijd-gooien-we-het-bovenstuk-van-onze-bikinis-uit.jpg

Hoewel we vaak meer stilstaan bij grote momenten in het leven, kunnen júist de kleine dingen die je zo bij kunnen blijven. Dat lees je deze week ook in Even delen. Hoewel er veel veranderd is sinds die tijd, denkt Jeanne Metsemakers nog regelmatig aan de zomers in de jaren zeventig.

Want wat is er sinds die tijd een hoop veranderd..

Zomer in de jaren zeventig

“Het is ergens in de jaren zeventig. Mijn zus en ik gaan met onze vrienden op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Na aankomst bij het appartement besluiten we nog even naar het strand te gaan. Zittend op onze handdoeken roken we eerst een sigaretje, wat toen heel normaal was. Insmeren deden we niet, want van even goed aanbakken werd je lekker bruin.”

Topless zonnen

“Zullen we het maar doen?” vraag ik dan. “Oké,” zegt mijn zus, “jij eerst.” “Nee, jij,” zeg ik en dan tellen we tot drie. Tegelijkertijd gooien we het bovenstuk van onze bikini’s uit, waarna we gespannen en met gesloten ogen op onze handdoek gaan liggen. Topless zonnen was toen in, maar voor ons was dat toch best wel even een dingetje.”

Lees ook:
Even delen: ‘Het zweet brak me uit, hóe zeg je dat in het Frans?’

Terugverlangen naar die tijd

“Nu zijn we vijftig jaar verder. We zijn gestopt met roken, de badkleding blijft aan en we smeren ons goed in. Allemaal veel beter voor onze gezondheid, maar toch… Ik kan weleens terugverlangen naar die tijd waarin alles nog simpel leek.”

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

Beeld | Getty Images

Margriet Podcast Onder Artikelbeeld

Nu op Margriet.nl: ‘Mijn verhaal’ de podcast. In deze indrukwekkende tiendelige podcastserie gaan we in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Beluister iedere woensdag een nieuwe aflevering op Margriet.nl/podcast.

Ook interessant