Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Even delen Persoonlijk

Even delen: ‘Op die sinterklaasavond ging ik op ‘pietenpad’: bonken op de deur en dan hard wegrennen’

even-delen-op-die-bewuste-avond-ging-ik-op-pietenpad-bonken-op-de-deur-en-dan-hard-wegrennen.jpg

Dat het sinterklaasfeest leuk is voor jong en oud blijkt maar weer uit het verhaal van Meri Visser. Deze week in Even delen vertelt ze hoe zij ondanks corona tóch voor een leuke sinterklaasavond heeft gezorgd voor de buurtkinderen.

Maar niet alleen de buurtkinderen stond een verrassing te wachten.

Emmertjes met wat presentjes

“Vorig jaar vierden we vanwege corona geen sinterklaasavond met de buurkinderen en onze beider moeders. Jammer was dat, want het jaar daarvoor hadden de twee oude oma’s zó genoten met die kleintjes. Om toch wat leuks te doen voor de buurkinderen kwamen we op het idee om een emmertje met wat presentjes bij hen op de stoep te zetten. En om de spanning wat op te voeren had ik een paar dagen eerder al een kaart van Sinterklaas voor ze verstuurd, met het bericht dat er misschien bezoek zou komen.”

Creatieve ideeën

“De buren hadden geen idee wie deze geheimzinnige sint toch was… Op de sinterklaasavond ging ik op ‘pietenpad’: bonken op de deuren en hard wegrennen! Maar ik was nog geen twee minuten terug of er werd bij óns op de deur gebonsd. Wat bleek? Onze buurtjes hadden ook voor ons een sinterklaasverrassing bedacht! Met gedicht en al. Uit nood geboren komen we met z’n allen toch op heel creatieve ideeën.”

Lees ook:
Even delen: ‘Voor ouderwetse dameszakdoekjes en Fenjal-zeep zal ik altijd een zwak houden’

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

Beeld | Getty Images

Ook interessant