Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Even delen Persoonlijk

Even delen: ‘Elk weekend latten met m’n zus maakt alleen leven véél lichter’

cheerful-mature-woman-text-messaging-on-smart-phone.jpg

Hoewel we vaak meer stilstaan bij grote momenten in het leven, kunnen júist de kleine dingen zo mooi zijn. Deze week in Even delen: Bea. Samen met haar zus bedacht ze een mooie manier om het leven wat minder eenzaam te maken, nadat ze beiden hun partner verloren.

Elk weekend latten bleek dé oplossing te zijn voor Bea en haar zus.

Alleen verder

“Dat veel mensen na een scheiding of overlijden van hun partner heel sterk en zelfstandig alleen verdergaan, daar heb ik grote bewondering voor. Ik zou het niet kunnen, dacht ik vaak. En toen stierf mijn man. Het huis voelde leeg, koken voor één vond ik niks aan, ’s avonds voelde ik me somber – en met de jaren veranderde dat niet.”

‘Leven, niet overleven’

“Toen mijn zus drie jaar na het overlijden van mijn man ook weduwe werd en hetzelfde gevoel had als ik, besloten we samen een oplossing te zoeken: léven wilden we, niet alleen óverleven. Omdat we allebei nog openstaan voor nieuw liefdesgeluk, zouden we ieder ons eigen huis behouden.”

Lees ook:
Even delen: ‘Het zweet brak me uit, hóe zeg je dat in het Frans?’

Latten met zus

“Het idee van mijn en mijn zus: van vrijdag tot en met zondag latten we! In zo’n weekend – bij mij of bij haar – doen we niet álles samen, maar genieten we erg van het feit dat de ander er wel is. En de dagen dat ik nu alleen thuis ben voelen véél lichter. Mijn zus begrijpt mij; zó blij dat we elkaar nog hebben.”

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

Beeld | Getty Images

Ook interessant