Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Even delen Persoonlijk

Even delen: ‘Voor ouderwetse dameszakdoekjes en Fenjal-zeep zal ik altijd een zwak houden’

even-delen-voor-ouderwetse-dameszakdoekjes-en-fenjal-zeep-zal-ik-altijd-een-zwak-houden.jpg

Deze week in Even delen vertelt Renate Briene over een mooie ervaring op sinterklaasavond die ze niet snel meer zal vergeten. Over hoe een klein gebaar, een groot verschil kan maken voor iemand.

Al waren de cadeaus vooral heel nuttig.

‘Met z’n drietjes zaten we er een beetje verloren bij’

“Ik was dertien en woonde net bij mijn vader, een lieve man die helaas niet zo goed was in het vieren van de feestdagen. Sinterklaasavond zou aan ons voorbijgaan en daar deed ik als dertienjarige in eerste instantie wat stoer over, maar op 5 december zelf voelde dat toch wat kaal en ongezellig aan. Met z’n drietjes zaten we er een beetje verloren bij, tót ineens de bel ging. Verrassing: op de stoep stonden oom Rinus en tante Jenny met een tas vol cadeautjes voor mijn broer en mij! Omdat ze mijn vader natuurlijk kenden en de boel wat wilden oppeppen. “

‘Ik zal haar lieve gebaar nooit vergeten’

“Mijn tante was een klassieke vrouw en dus waren mijn cadeautjes nuttige gebruiksvoorwerpen, ouderwetse dameszakdoekjes en Fenjal-zeep, waar ik érg blij mee was. Ik ben nu 52. Tante Jenny is helaas overleden, maar ik zal haar ontzettend lieve gebaar nooit vergeten. En voor ouderwetse dameszakdoekjes en Fenjal-zeep zal ik wel altijd een zwak houden.”

Lees ook:
Even delen: ‘Elk weekend latten met m’n zus maakt alleen leven véél lichter’

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

Beeld | Getty Images

Ook interessant