Margriet logo
Even delen: '‘Dit zal mijn laatste uitzicht zijn', zei hij Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Even delen: ‘‘Dit zal mijn laatste uitzicht zijn’, zei hij toen ik de kerstboom neerzette’

Bij veel mensen staat de kerstboom weer in de kamer. Bij Mayke Nieuwenhuis roept de kerstboom herinneringen op aan haar man Johan, die in december 2019 overleed. De kerstboom was namelijk zijn laatste uitzicht.

Toch roept de boom mooie herinneringen op en zet ze de kerstboom ook dit jaar weer neer.

‘Mijn laatste uitzicht’

Mijn man Johan zorgde elk jaar voor de kerstsfeer in huis, maar eind 2019 moest ik het doen. Ik sleepte een mooie kerstboom naar binnen en heb deze opgetuigd aan het voeteneinde van Johans bed. ‘Goed gedaan, Mayk,’ zei hij. ‘Dit zal mijn laatste uitzicht zijn.’ Samen met de kinderen genoten we van de mooie lampjes in de boom en op 21 december overleed hij. Gek genoeg ben ik daarna niet ingestort.

Oude en nieuwe herinneringen

Het is zoals Edwin Spee schrijft in zijn Margriet-column: ‘Wat overheerste was de positiviteit die we altijd samen hadden gedeeld en die ik nog steeds voelde.’ Ik vaar nu nog op die positieve energie, op onze liefde. Ook in dit donkere jaargetijde. De kinderen en ik gaan weer genieten van een prachtige kerstboom; oude herinneringen borrelen op en we maken mooie nieuwe. Net als Edwin om Bibian blijft rouwen, zal ik dat doen om Johan. En zo zullen er met ons helaas nog veel meer mensen zijn…

Lees ook:
Even delen: ‘Mijn dochterhart huilt: waarom moeten mensen zó oud worden?’

Ook even wat delen?

Heb jij ook een grappige, inspirerende of bijzondere ervaring die je wil delen? Er wordt integer en vertrouwelijk met je bericht omgegaan. Mail naar redactie@margriet.nl o.v.v. ‘Praat Mee’.

Beeld | Getty Images

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden